Povežimo se na društvenim mrežama

Njemačka nam je postala nautičko tržište broj 1

Romeo Draghicchio

NAUTIKA

Njemačka nam je postala nautičko tržište broj 1

S direktorom Hrvatske turističke zajednice za Njemačku Romeom Draghicchiom razgovaramo na štandu HTZ-a u Düsseldorfu, na istome mjestu i u isto vrijeme s kojega smo lani najavili, što se tiče dolazaka njemačkih nautičara i uopće gostiju iz Njemačke  – dobru sezonu. Sezona ne samo da je bila dobra, već je bila – rekordna!

– Prema statistikama prošle smo godine ostvarili više od 2,3 milijuna dolazaka iz Njemačke što je općeniti rast od 7-8 posto. U nautičkom turizmu taj rast bio je dvostruko veći, što znači da je lani registrirano 20 posto više nautičara nego 2015. Time se ovdje u Njemačkoj Hrvatska svrstava među destinacije koje su u trendu. Njemačka je u nautičkom segmentu postala tržište broj 1, a evidentan je rast i u hotelijerstvu, u kampovima,  u privatnom smještaju i u izvan pansionskoj potrošnji – kaže Draghicchio.

Koliko tome pridonosi nastup Hrvatske na sajmu u Düsseldorfu?

– Ova pokrajina Sjeverna Rajna – Vestfalija broji 18 milijuna stanovnika. Zanimljiv je podatak da nam, po nekim anketama, 20 posto ukupnog prometa iz Njemačke dolazi upravo s ovog područja. Istovremeno, Sjeverna Rajna – Westfalia  drži 25 posto ukupne njemačke outgoing branše. Znači, da dođemo u prosjek imamo još 5 posto prostora za rast, što će se zasigurno dogoditi u idućem razdoblju. Pritom je ovaj sajam u Düsseldorfu vrlo značajan i to ne samo za nautički turizam. Sveopćem rastu pridonosi i sve bolja prometna povezanost.  U ovoj pokrajini postoji i poseban trend putovanja u listopadu kad su školski praznici. Uz avio-linije iz Kölna, sljedeće godine će i Split u sezoni avionom biti gotovo svaki dan povezan s Düsseldorfom, što je za nautičare jako bitno. Druge zračne luke su isto sve bolje povezane, a pogotovo se ovdje dobro prodaje sistem paket putovanja.

Kako je s ostalim njemačkim pokrajinama?

– Prisutni smo značajno i u južnim pokrajinama – Bavarskoj i Baden-Württenbergu. Što se bookinga tiče najveći broj za Hrvatsku od Nove je godine ostvaren je upravo ovdje u Sjverenoj Rajni Vestfaliji. Više nego u Bavarskoj i Baden Wüertembergu, koji imaju tendenciju malo kasnije kupovati aranžmane za Hrvatsku – zaključuje Romeo Draghicchio.

Piše i snimio: Mladen Gerovac

[ads2]

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh