KAMO IĆI
Naslovna / VIŠE... / NAUTIKA / NOVI VINODOLSKI U DÜSSELDORFU 2018 Dvije nove marine
Marina Novi, Novi Vinodolski

Marina Novi smještena je u samom središtu Novog Vinodolskog i svojom infrastrukturom računa na pet sidara

NOVI VINODOLSKI U DÜSSELDORFU 2018 Dvije nove marine

Sve do prošle sezone u ovom dijelu Hrvatskog primorja manjkalo je sigurnih vezova. Sada su tu dvije nove marine – Marina Mitan u obližnjoj uvali Muroskva i Marina Novi u središtu mjesta

Tekst: Mladen Gerovac

Nikša Cvitković donedavno je bio kapetan na mega jahtama. Ovdje u Düsseldorfu zatekli smo ga kao direktora nove marine Novi Vinodolski, one u samom središtu ovog turističkog bisera Hrvatskog primorja.

Ovaj je dio naše obale sve do prošle sezone bio je uglavnom izvan nautičkih ruta, jer je manjkalo sigurnog veza. Sada su tu dvije nove marine – Marina Mitan u obližnjoj uvali Muroskva i spomenuta u centru Novog. Mitan ima 180 vezova za brodice do 15 metara, s mogućnošću prihvata i mega jahti, koje se mogu vezati na vanjskoj strani lukobrana. Marina računa s blizinom nautičara iz Slovenije, Austrije i južne Njemačke, s zrakoplovne luke na Krku, ali i blizinom Rijeke i Zagreba.  Marina Novi Vinodolski sa 204 veza, računa također na sve to, ali i na atribute koji bi joj u dogledno vrijeme  trebali donijeti kategorizaciju od pet sidara.

Marina Mitan, Novi Vinodolski

Nova Marina Mitan smještena je u uvali Muroskva

A evo atributa koje nam je u podužem izlaganju nabrojio direktor Nikša Cvitković: u upravnoj zgradi su poslovni prostori i trgovine, velika recepcija od 150 kvadrata, tri luksuzna apartmana, sanitarije s obiteljski toaletnim prostorom, veliki bazen i sunčalište na terasi uz restoran – sve je to povezano, zaštićeno od kiše i pod jednim krovom.

Zatim tu je dječje igralište, 40 tonski lift i bazen za dizanje jedrilica bez skidanja jarbola, proactive boat care sustav video nadzora sa 28 video kamera koje  pokrivaju 360 stupnjeva i imaju 30 puta optički zoom, tako da vlasnik plovila može u bilo koje vrijeme vidjeti aktualnu sliku svakog detalja svog plovila, u ponudi je također dnevno, tjedno ili mjesečno izvještavanje vlasnika o stanju plovila putem maila, marina ima visoko tlačni perač i spremnike za pražnjenje santina i crnih tankova,  benzinska stanica je 100 metara od marine,  u ponudi je i suhi vez u industrijskoj zoni …

Nikša Cvuitković, Marina Novi, Novi Vinodolski

Nikša Cvitković, direktor Marine Novi na sajmu u Dusseldorfu 2018.

  • Marina je otvorena, pripremamo se za taj tehnički pregled, no primamo plovila. Trenutno je na vezu 20-tak brodova, imamo ugovor za još 54 koja dolaze oko Uskrsa. Nudimo cjelogodišnji i šest-mjesečni vez, u odnosu na okolne marine išli smo sa barem 20 posto nižim cijenama – veli direktor Cvitković.

 

Komentiraj

Pin It on Pinterest