KAMO IĆI
Naslovna / VIŠE... / NAUTIKA / ACI marina Piškera dobiva novi restoran
novi restoran na Piškeri

Novi restoran na Piškeri - ilustracija

ACI marina Piškera dobiva novi restoran

Najveća promjena na Kornatima poslije nautičke sezone dogodit će se na Piškeri. ACI marina dobit će sasvim novi restoran u cijelosti usklađen s novim vizualnim identitetom i novim ACI-jevim standardima u ugostiteljstvu. Nakon završetka sezone počinje kompletno preuređenje i opremanje kuhinje te unutarnjeg i vanjskog prostora restorana i sanitarija. Tradicionalno, u ACI marini Piškera od samoga su početka kuhinja i restoran bili na glasu. U moru je ljeti bila jastožera sa svježim rakovima, a u restoranu kod kuhinje bazen s ribom na izbor gostu. Poslije obnove ugostiteljska ponuda i usluga Piškere dobit će novu kvalitetu.

ACi marina Piškera

ACI marina Piškera iz zraka

Uz to, posebna  se pažnja posvećuje vezovima u toj marini koja je u ljetnim mjesecima pod pravom opsadom nautičara. Tako će na pontonima A i B biti zamijenjeni vijci, amortizeri i bočne podnice te obnovljeni  sidreni sustavi i ugrađene nove bitve. Također će biti zamijenjene elektroinstalacije i ormarići na pontonima A, B i C, te postavljene svjetleće oznake na čelu pontona.

U planu je i izmještanje A pontona prema glavnom gatu za 10-ak metara kako bi se u zapadnom dijelu marine omogućilo privezivanje većih plovila, te izmještanje sidrenog sustava plovila na E pontonu na zapadnu granicu koncesije.

Također će se vanjskom generatoru dodati još jedna zvučna barijera, ženske sanitarije i toplana dobit će novi krov, a uredit će se i sanitarije za osobe s posebnim potrebama te dječje igralište na području heliodroma.

Dječje igralište će dobiti i ACI marina Žut, kao i osvijetljeni heliodrom. Na Žutu će biti ugrađena i četiri kompleta stepenica za izlazak iz mora na gat, a na šetnici će biti tri nove klupe.

A obje ACI-jeve kornatske marine Žut i Piškera dobit će servisni brod za opskrbu.

Piše: Mladen Gerovac

 

 

Komentiraj

Pin It on Pinterest