Povežimo se na društvenim mrežama

Postavljeni vezovi na bovama u još trideset jadranskih uvala

Novi vezovi u uvali Maračol na Unijama

NAUTIKA

Postavljeni vezovi na bovama u još trideset jadranskih uvala

Piše Mladen Gerovac

Na veliku žalost ljubitelja slobodnog sidrenja u djevičanskim uvalama Jadrana, takvih je uvala sve manje. Prije svega zato što je nautički turizam u tolikom porastu da ne postoji više niti jedno mjesto gdje ćete na sidru ostati sami ili barem okruženi jednim manjim brojem ljubitelja plovidbe koji žele isto što i vi – mir i osamu u okružju netaknute prirode, mora i sunca.  Pa su i te uvale prestale biti djevičanske jer im je dno izrovano i opustošeno brojnim sidrima. U njima ćete danas češće naći boce, čaše, šalice, tanjure, zdjele i pribor za jelo koji je ispao neopreznim peračima suđa, nego li školjke, rakove ili jato plemenite riba. Izuzetak su sve češća i brojnija jata ušata,  koje vrebaju otpatke s brodova i jedini su čistači tih  mjesta „netaknute“ prirode. Istodobno, obale tih uvala postale su stovarište raznih otpadaka s brodova a njih nema tko očistiti.

Zato je i sve manje protivnika bova i plaćanja „bovarine“, onih koji su sve do nedavno to smatrali uzurpacijom njihove slobode plovidbe i nametom koji nema nikakvog opravdanje osim da im netko uzme ničim zarađeni novac.

Miran san za nautičare na bovama

Sada su bove na takvim sidrištima postale način da se u njima uvede red, da im se barem donekle vrati čistoća obale i dna. Bove su također mnogim nautičarima vratile miran san za olujnih noći jer su sigurniji vez od sidra. Štoviše, nautičari su prihvatili bove kao vez na kojem uživaju i veću privatnost nego li u luci na muringu, gdje čujete svaku susjedovu riječ i gdje vam svatko od susjeda ili prolaznika može zaviriti u lonac, tanjur ili dnevni boravak.

No, sada se otvara  pitanje uvođenja reda među koncesionarima u njihovim odnosima prema nautičarima. Žale se i jedno i drugi. Koncesionari kažu da im je koncesija  koju plaćaju po četvornom metru površine jako visoka i da im nitko ne može diktirati koliku će cijenu odrediti za vez. Također kažu da država nije spremna zaštiti njihova prava. Dok se dio nautičara žali kako skupo plaćaju vez kao da vlasnik koncesije želi cijelu investiciju vratiti za jednu sezonu.

Prošle godine je na području svih obalnih županija bilo ukupno 86 sidrišta pod koncesijom. Ove godine  bove su osvojile još 30-ak uvala. Sve više koncesionara ima planove oplemenjivanja područja svoje koncesije uređenjem okoliša, saniranjem starih objekata i uvođenjem ugostiteljskih sadržaja. Tako se spontano događa ono što je pokojni Veljko Barbieri, otac ACI-ja puno funkcionalnije i jednostavnije riješio projektom 100 lučica, koji  sada već 15  godina skuplja prašinu u nekoj ministarskoj ladici.

Bilo kako bilo, cilj se postiže, bove štite uvale, no red ipak ovisi ponajviše o svijesti i savjesti pojedinih  koncesionara. Susretljivošću pojedinih županijskih uprava za more i turizam dobili smo podatke o novim koncesionarima pa smo s nekima od njih i razgovarali.

Koncesinari u uvalama

Veli rat, Uvala pantera

Veli rat, Uvala pantera 

Koncesionar u uvali Vinogradišće, to je ona uvala na paklenom otoku Sv. Klement nasuprot Palmižane, je Eugen-Toto Meneghello, vlasnik GIP obrta iz Hvara. Od ove godine u toj uvali je na raspolaganju nautičarima 45 bova za brodove do 30 m.  O cijenama veza Meneghello nije želio govoriti, ali se žalio da nautičari sidre među bovama i da je on tu nemoćan. a ni kapetanija ni policija ne može intervenirati jer da država nije spremna zaštiti prava koncesionara.

Jure Eterović Pipo u ime koncesionara  sidrišta u predjelu uvale Luke kod Pučišća kaže da na novoj rivi ima 6 muringa, koji na vez mogu primiti i brodove do 22 metra te još sedam bova. Nautičarima je na raspolaganju voda i tuš kabina. Cijena na bovi je 150 kuna/dan za brodove do 15 metara. A ostalo – po dogovoru, jer ima puno starih gostiju.

Veli rat i uvala Pantera sa zapada (foto HTZ)

Veli rat i uvala Pantera sa zapada (foto HTZ) 

Poduzeće Otok Unije d.o.o. novi je koncesionar uvale i sidrišta Maračol, na otoku Unije. Ta uvala idealno je mjesto za prvi odmor na ruti od Istre, Krka, Cresa ili Malog Lošinja. Otvorena je jedino na jugo. Tu je sada puno čvršćih 50 bova, jer je novi koncesionar  omogućio četverovez. Kao corpo morto sada za svaki brod služe po četiri betonska  bloka težine pet tona. Cijene veza su za brod do 10m – 15 kn/m, 10-14 m – 20 kn/m. preko 14m – 25 kn/m. U cijeni je pomoć mornara pri vezu, posebno po jugu i odvoz smeća.

-Za 10-godišnjeg trajanja koncesije u planu je uređenje okoliša, obnova stare vojarne i razvoj seoskog gospodarstva – izjavljuje Barbara Dropuljić u ime koncesionara.

Na području Zadarske županije, prema podacima što smo ih dobili od pročelnika Uprave za more i  Krešimira Laštre, djeluje 35 sidrišta pod koncesijom. Cijene se kreću od 12 do 22 kune po metru broda. Tako je, primjerice, najniža cijena 12 kuna na sidrištima Vodenjak (Iž), Slatinica (Olib), Landin (Pašman) i Artina (Vrgada), na Istu u Mljakama, prema tim podacima, platit ćete 17 kn/m, a u Kosirači i Širokoj 20 kn/m.  Na Saharunu se plaća 20 kn/m plus PDV a „preko puta“  u uvali Pantera sa 22 kune po metru broda.

Svuda su u planu i nove koncesije za vezove i sidrišta u uvalama. Tako na splitskom području Baška Voda, predio Luka dobiva marinu do 130 vezova. U Tučepima za predio Lučice također se priprema koncesija za marinu.  U uvali  Borče – Milna na otoku Hvaru predviđeno je 15 bova za brodove duljine do 15 metara.  I u uvali Stipanska kod Sutivana na otoku Braču predviđeno je sidrište za 16 brodova.

Obveze nautičara i koncesionara

Prema Uvjetima za korištenje sidrišta pod koncesijom, dokumentu koji se može naći na internet stranicama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, na zahtjev osobe koja upravlja plovilom predstavnik koncesionara ili lučke uprave mora predočiti posebnu iskaznicu na kojoj je navedeno ime, odnosno naziv davatelja koncesije i koncesionara ili lučke uprave, broj iskaznice, te ime i prezime ovlaštene osobe. Koncesionar ili ovlaštena osoba lučke uprave dužan je na upit nautičara pokazati ovjereni cjenik naplate pristojbe za vez.

Ukoliko je preuzeto suho smeće ovlaštenik koncesije dužan je izdati potvrdu o preuzetom smeću sa plovila. U iznos pristojbe uračunata je i usluga preuzimanja suhog smeća sa plovila.

Koncesionar za luku posebne namjene – sidrište dužan je osobi koja upravlja plovilom izdati račun o naplaćenoj pristojbi. Ukoliko je preuzeto suho smeće koncesionar je dužan izdati potvrdu o preuzetom smeću sa plovila. Osoba koja upravlja brodom, brodicom i jahtom dužna je držati na plovilu račun i potvrdu do napuštanja teritorijalnog mora Republike Hrvatske.

Osoba koja je došla naplatiti vez također mora pokazati dokument koncesionara ili lučke uprave na kojoj piše ime ili naziv izdavatelja koncesije, ime ili naziv nositelja koncesije ili lučke uprave, te ime i prezime ovlaštene osobe, tj. da je on je upravo taj koji ima pravo da vam naplati vez.  Za vrijeme boravka na sidrištu zabranjeno je bacanje i spuštanje u more svih krutih i tekućih otpadaka i sanitarnih voda.

Ako koristite bovu na sidrištu u lukama otvorenim za javni promet, plaćate 30 posto cijene veza u luci a ako ste na vlastitom sidru onda plaćate 50 posto cijene veza.

Sidrenje je zabranjeno i kažnjivo na mjestima gdje je to označeno na kartama Hrvatskog hidrografskog instituta.  Više ne postoje ranije odredbe da se „ne smije sidriti ni u blizini sidrišta koja imaju koncesiju i to: od sidrišta prema obali i od sidrišta 150 metara prema otvorenom moru. ”

Piše: Mladen Gerovac

Fotografije: HTZ

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh