Povežimo se na društvenim mrežama

PREPORUKA SKIPERA: Krstarenje s polaskom iz Istre

Petar Đakulović

NAUTIKA

PREPORUKA SKIPERA: Krstarenje s polaskom iz Istre

Petar Đakulović poznati je riječki akademski slikar i već 14 godina je čarter skiper.  Jedrenjem se bavi od malih nogu – od optimista, preko lasera do klase 470. Jedrenje i druženje s morem očito im je u obitelji jer i Petrov brat Krešimir Đakulović poznati je regatni skiper.  Zatekli smo ga na gatu u novoj ACI marini Pomer – čeka goste iz Mađarske koje će povesti na Bavariji 50 na sedmodnevno krstarenje Kvarnerom.

– Najradije sam ovdje u Pomeru jer mi se sviđa atmosfera, marina je mirna, nema one velike subotnje gužve i stresa prilikom izmjene gostiju – kaže Đakulović.

Kamo obično vodi goste?

– Krstarenje prilagođavam njihovim željama, ali dajem prednost Kvarneru i jugu pred zapadnom obalom Istre. Navečer ih odvedem u neki gradić poput Cresa, Malog Lošinja i Raba, gdje se ima što vidjeti. Po danu više idemo po valama na kupanje.

Koja su mjesta najpogodnija?

– Orijule su sjajne za kupanje, na Susku s južne strane ima lijepa uvala, cijela obala Oliba je odlična – svuda je pijesak, dobro je i za sidriti pa se po lijepom vremenu tamo može i prespavati.  Za noćenje je dobra i uvala Jazi na Molatu, dobro dno, mir i lijepa borova šuma …

– Što većini gostiju ostane najviše u sjećanju?

– Prije svega mjesta gdje se dobro jede a za one koji nemaju iskustva prelazak Kvarnera po buri nezaboravan je doživljaj – smije se Petar.

Piše i snimio: Mladen Gerovac

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh