Povežimo se na društvenim mrežama

REACHER 780: Svestrana jedrilica za regate i krstarenja

Reacher 780

NAUTIKA

REACHER 780: Svestrana jedrilica za regate i krstarenja

Za svoj prvi nastup u javnosti, moderno rečeno za svoju svjetsku premijeru, priprema se jedrilica Reacher 780. Dizajnirao ju je slovenski naval-arhitekt Andrej Justin, ali je jedrilica sto posto hrvatski proizvod načinjen najmodernijim metodama vakuumske infuzije uz korištenje epoxy smole te kombinacije staklenih i karbonskih vlakana.

Najbolje je da opis jedrilice prepustimo njenim graditeljima, budući da je još u fazi stvaranja. Pa tako kažu da je Reacher 780 brza, jednostavna i svestrana jedrilica koja spaja vrhunske performanse regatnog broda s dovoljno komfora za vikend izlete i kraća obiteljska krstarenja. Moderan i efikasan oblik trupa i kobilice, velika površina jedrilja, prostrani kokpit te dvostruka kormila zadovoljiti će zahtjeve profesionalaca i jedriličarskih entuzijasta u regatnom okruženju, dok će jednostavne komande i balans broda omogućiti  da i amateri uživaju u brzom i sigurnom jedrenju.

Unatoč iznimno velikom kokpitu, otvoreni raspored unutrašnjosti pruža dovoljno komfora za četiri osobe sa svim funkcionalnostima za višednevni boravak na moru (kuhinjica, umivaonik, toalet po potrebi) te sa inovativnim mogućnostima spavanja na dva dvostruka ili četiri zasebna ležaja.

Podizna kobilica s gazom od samo 0,5 m omogućuje jedrilici pristup svakoj uvali kao i mogućnost jeftinijeg veza, a u kombinaciji sa širinom od 2,54m omogućava jednostavan transport i spuštanje/podizanje broda prikolicom te vuču automobilom.

Piše: Mladen Gerovac

Fotografija: PR

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh