Povežimo se na društvenim mrežama

ŠTO RADITI U POMERU: Rimske terme i Pomerska fešta

Nova ACI marina Pomer

NAUTIKA

ŠTO RADITI U POMERU: Rimske terme i Pomerska fešta

Pomer ima doista impresivnu povijest. U pretpovijesno doba ovdje su ljudi gradili sojenice, a kasnije stari Rimljani luksuzne vile i terme. Puno je spomenika i iz kasnijih povijesnih epoha a bit će da i današnji nautičari iz istih razloga ovdje rado vežu svoje brodove i nerado ih miču.

Zato, ako vam je brod na vezu, a ne da vam se baviti nekim od sportova, posjetite neke od tih spomenika prošlosti: ostatke luksuznih antički termi, raskošnih vila i pristaništa, područje Svetog Andrije s ostacima rimskih i starokršćanskih grobova, Župnu crkvu Pohođenja Marijina iz 14. st, s brončanim raspelom iz 15. st, kipom Bogorodice iz 16. stoljeća i slikom Pohođenje Elizabete iz 17.stoljeća, romaničku crkva Sv. Flora s freskama iz 15. stoljeća crkvu Sv. Foške s baroknim oltarom, gotičkim kipom i dva zvonika iz 15. i iz 16. stoljeća te bizantsku crkva Sv. Ivana sa zanimljivim podnim mozaikom.

[ads1]
A što se tiče ljetnih zabava tu su sportske igre i zabavni program pod nazivom Igre Šanpjero koje se održavaju 1. kolovoza, dan kasnije, 2. kolovoza u Banjolama je tradicionalna pučka fešta Banjolska noć, 11. kolovoza se u Župnoj crkvi Pohođenja Marijina održava koncert ozbiljne glazbe a dan uoči Velike Gospe je Pomerska noć, tradicionalna pučka fešta uz zabavni program i bogatstvo domaćih izvornih jela i pića.

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh