Povežimo se na društvenim mrežama

STOCKHOLM: Na najvećem nordijskom nautičkom sajmu

NAUTIKA

STOCKHOLM: Na najvećem nordijskom nautičkom sajmu

 

Dok je Boot Tulln u nedjelju 5. ožujka zatvorio vrata za posljednjim od svojih 46.000 posjetitelja, na sjeveru kontinenta tutnji najveći skandinavski nautički sajam štokholmski Båtmassan Allt för sjön.  Počeo je u subotu 4. ožujka i trajat će sve do 12-tog ovog mjeseca a očekuje se da će ga posjetiti najmanje 80.000 ljudi.

Na sajmu sudjeluje i Hrvatska, a organizator i nositelj ovogodišnjeg nastupa je Turistička zajednica Šibensko-kninske županije s predstavnikom Borisom Ninićem, direktorom marine Betina, koji je ujedno i voditelj štanda, te sa suizlagačima: TZ Splitsko-dalmatinske županije, koju predstavlja Zdravka Švenda, direktorica TZ Podstrana te ACI-jem, čiji je predstavnik Bojan Kovačević iz ACI-jeva marketinga.

hrvatski štand u Stockholmu

Hrvatski štand u Stockholmu

– Naziv našeg zajedničkog nastupa je Croatia Dalmatia nautical paradise i Hrvatsku predstavljamo kao nautički top-destinaciju, javlja Bojan Kovačević. Posjetitelji našeg štanda dobivaju znatno vise od prezentiranja i informiranja – cilj je pružiti potpuni doživljaj mogućeg odmora u Hrvatskoj kroz cjelovito i sustavno savjetovanje: preko osnovnih informacija o Hrvatskoj kao turističkoj i nautičkoj destinaciji, preko preporuka zračnih linija i luka, prirodnih i kulturnih znamenitosti, čarter agencija, nautičkih ruta i marina ACI sustava i njihovih pogodnosti, do mogućnosti direktnog kontaktiranja ACI marina konkretnim upitima preko on line obrasca i dobivanja odgovora u najkraćem mogućem roku .

Båtmassan Allt för sjön doista je pravi sajam za 21.  stoljeće:  doživljaj fizičke posjete upotpunjen je izuzetnim digitalnim štandovima izlagača na stranici sajma, mobilnom aplikacijom i multimedijalnim sadržajima za što je ACI vrhunski pripremljen – opisuje Bojan Kovačević nastup u Štokholmu.

Boris Ninić, koji ima iskustva s nastupom na ovom sajmu, očekuje rekordan posjet. Za protekli vikend je vladala velika gužva, a u ponedjeljak svi su bili iznenađeni s četiri dugačke kolone koje su već ujutro čekale na ulazu u sajam. Također, veli Ninić, za završni vikend otvara se Out door sajam – pa će navala biti još veća.

Nautičke veze Skandinavije i Hrvatske

Proteklih dana hrvatski štand su, uz brojne posjetitelje, obišli i direktor Predstavništva HTZ za Švedsku  Paul Šikić te Ted Willes, osnivač skandinavskog Croatia Yacht Cluba, koji je vršnjak prvih ACI marina (1985.)  i svojevrsna legenda hrvatskog čarter-turizma.

U planu je i posjet hrvatskih sajamskih predstavnika Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Stockholmu.

Paul Šikić

Paul Šikić

O nautičkim vezama Skandinavije i Hrvatske te sajmu u Stokholmu razgovarali smo s direktorom Predstavništva HTZ-a u Švedskoj.

– Skandinavci su poznati kao strastveni nautičari. Veliki postotak stanovništva ima vlastite brodove te ljeta provodi ploveći među mnogobrojnim otocima i uvalama diljem švedske i norveške obale. Zbog klimatskih uvjeta sezona im je relativno kratka tako da traže destinacije gdje mogu produžiti sezonu jedrenja. Zahvaljujući izuzetno razvedenoj obali s preko tisuću otoka, Hrvatska se etablirala na skandinavskom tržištu kao jedna od atraktivnijih destinacija za nautički turizam te ih posebno oduševljavaju naše prirodne ljepote i izuzetno čisto more. Lijepe riječi koje nautičari šire o Hrvatskoj definitivno su pomogle izgradnji pozitivnog imidža kojeg danas Hrvatska uživa u Skandinaviji. Stoga ne čudi da svake godine bilježimo rast broja nautičkih turista s ovog područja. Prošle godine smo zabilježili 11.690 nautičkih gostiju iz Švedske koji su ostvarili  441 noćenja sto predstavlja povećanje od preko 20 posto u odnosu na 2015. godinu.

– Allt för sjön je najposjećeniji nautički sajam u Skandinaviji i zato je dobra prilika za predstavljanje hrvatske nautičke ponude. Ove godine smo dobili dodatnu promociju zahvaljujući najvećoj izloženoj jedrilici proizvedenoj u Hrvatskoj More 55 – izjavio je Paul Šikić poslije posjeta sajmu.

Piše: Mladen Gerovac

 

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh