Povežimo se na društvenim mrežama

ŠVEDSKA: ACI na sajmu nautike Båtmässan u Göteborgu

ACI, Göteborgu

NAUTIKA

ŠVEDSKA: ACI na sajmu nautike Båtmässan u Göteborgu

Göteborg je drugi grad po veličini u Švedskoj, a Båtmässan je također drugi po veličini nautički sajam u državi. Hrvatska i Škotska bile su jedine zemlje koje su došle Šveđanima u Göteborgu predstaviti svoju ponudu. ACI je na nautičkom sajmu Båtmässan u Göteborgu nastupio na zajedničkom štandu sa TZ i HGK Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije – i bio je to pun pogodak. Prisutnost Hrvatske posebno su pozdravili čarter-agencije, kao što su Navigare Yachting, More Sailinga i Croatia Yacht Club iz Stockholma, jer im to olakšava i pospješuje buking.

Göteborg sajam

Göteborg sajam

Hrvatski tim na sajmu činili su voditelj Ivan Soža – predsjednik HGK Županijske komore Šibenik, Alida Crvelin – predstavnica ACI-ja , Nataša Bušić – predstavnica Splitsko-dalmatinske županije i Mario Matanović – predstavnik Zadarske županije. Svi članovi tima oduševljeni su prijemom Šveđana na sajmu a Alida Crvelin kaže:

ACI, Alida Crvelin

Alida Crvelin prezentira ACI / Foto: ACI

– Bila sam na puno sajmova, no ovo mi je bilo nešto posebno. Kažu da su sjevernjaci hladni ljudi – to nije točno! Prepuni su topline kada pričaju o našoj „prekrasnoj zemlju, prelijepoj obali, moru, prirodi“, o tome kako smo mi „nice people“, o ugostiteljskoj ponudi, restoranima … Švedski nautičari, posebno jedriličari dobro poznaju ACI i njegove marine, za koja kažu da su divna mjesta. Rovinj, Kornati, Skradin, Palmižana, Korčula, Dubrovnik … neizbježni su na njihovim rutama krstarenja: I opet se pokazalo da je velika prednost i snaga ACI-ja – njegovom sustavu marina koji pokriva cijeli Jadran. Među posjetiteljima bilo je i onih koji su zastali vidjevši hrvatski štand, jer čuli su od prijatelja lijepe priče o njihovom provodu i plovidbi Jadranom, ili imaju susjede Hrvate u Göteborgu, pa su uzeli naše prospekte i kažu – vrijeme je da i mi posjetimo Hrvatsku!

Taj isti doživljaji i zadovoljstvo prenio je našim ljudima na štandu i direktor HTZ Stocholm Paul Šikić, kao naš turistički predstavnik za sve skandinavske zemlje. U deset dana trajanja, sajam je vidjelo 65.000 posjetitelja, prošle ih je godine bilo pet tisuća manje. Lisbeth Olness, predstavnica vodećih skandinavskih nautičkih časopisa: Seil magasinet, Seilas, Batguiden, Havna i Batliv za posjeta hrvatskom štandu najavila je – Šveđani vam na Jadran dolaze još u većem broju nego lani!

Cijeli naš tim u Goteborgu je zajednički odradio odličan posao za hrvatski turizam.

Priredio: Mladen Gerovac

Fotografije: ACI

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: NAUTIKA

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh