KAMO IĆI
Naslovna / VIŠE... / NAUTIKA / Vođa posade o opremljenosti ACI marine Slano
ACI marina Slano

Mornarska posada ACI marine Slano / Foto: Mladen Gerovac

Vođa posade o opremljenosti ACI marine Slano

Vođa posade ACI marine Slano Cvijeto Stjepović ima 35-godišnje radno iskustvo koje je stekao u dubrovačkoj marini. Počeo je raditi tamo i prije nego što je uklopljena u ACU lanac, najprije je radio kao mornar a potom osam sezona kao šef posade. Cijeli život vezan mu je za tu marinu, tu je 1987. upoznao svoju buduću suprugu Marinu, koja je radila u duty free shopu, vjenčali su se 1992. pod  zračnom uzbunom u Zatonu, danas imaju sinove Antonija i Vlahu kojima su 24 i 20 godina i oba studiraju na Brodarskom fakultetu u Dubrovniku.

– Obožavam svoj posao, volim pomagati ljudima, objasniti im, pokazati … Pogotovo volim susretati poznate ljude iz svijeta filma, sporta. Posebno pamtim glumca Williama Dafoea, pa Marka Viduku, talijanskog izbornika Antonija Contea, posadu Princeze od Monaca, Berlusconijevu kćer, Novaka Đokovića, nakon što je prošle godine osvojio Wimbledon došao direktno u marinu Dubrovnik, zatim Gorana Ivaniševića, Antu i Ivicu Kostelića …  Prije par godina Ante mi je darovao skije, je svi u obitelji volimo i planine i skijanje.

Cvijeto Stjepović

Vođa posade Cvijeto Stjepović

A o poslu u novoj marini Cvijeto kaže:

– Sretan sam i zadovoljan što su mi dali povjerenje da sve to pokrenem i vodim. Ekipa je probrana, posada je iskusna. Tu su Hrvoje Raič iz Ploča, Damir Puljizević iz Zatona te Nikola Glunčić i Ante Slišković iz Dubrovnika. Električar Davor Majdandžić je vrhunski majstor. Spremni smo primiti sve brodove koji dođu pa i do 25 metara duljine, u svim vremenskim uvjetima.

Kakvi su uvjeti rada posade?

– Savršeni. To je moderna marina, imamo svoje prostorije – blagovaonu, sanitarije, tuševe, WC, radionicu spremište za svoje stvari, imam i svoju kancelariju …

– A to što je spriječeno otvaranje marine?

Osjećam se kao poslije utakmice Hrvatska – Portugal! Šteta!

Piše i snimio: Mladen Gerovac

 

Komentiraj

Pin It on Pinterest