Povežimo se na društvenim mrežama

START-UP: Sabol o razvijanju PhotoMath aplikacije

PhotoMath

POSAO&NOVAC

START-UP: Sabol o razvijanju PhotoMath aplikacije

Posebno će biti zanimljiv program sljedeće “Start-up srijede” u organizaciji Hrvatske mreže poslovnih anđela i Zagrebačkog inkubatora poduzetništva 3.12.2014. Prezentaciju će, naime, održati Damir Sabol o razvijanju Photo Math aplikacije za automatsko rješavanje matematičih zadataka korištenjem mobitela. PhotoMath je zauzela prvo mjesto na Apple Storeu, a preuzelo ju je više od 8 milijuna korisnika. O projektu koji je postigao svjetski uspjeh na trenutno najkompetitivnijem tehno tržištu izvijestili su i CNN i Forbes. Sabol je odavno poznat domaćoj javnosti kao osnivač Iskona, a potom start-upa MicroBlink iz kojeg je niknuo i Photomath. Veoma zanimljiv i kompetentan govornik za sve koje zanima kako pokrenuti uspješni, tehnološki inovativni start-up, zapravo za sve koje zanima kako pokrenuti uspješan biznis.

Uz Sabola na “Start-up srijedi” će govoriti i Julian Oehrlein, suosnivač Oradiana, start-upa koji je razvio Instafin, rješenje za tzv. “microfinance” banke, zadruge i druge financijske institucije. Pokretači Oradiana, koji potječu iz Sjedinjenih država, Njemačke, Južnoafričke republike i Nigerije za sjedište svojeg projekta odabrali su Zagreb. Klijenti su im financijske institucije u zemljama u razvoju, u prvoj fazi u Nigeriji gdje su uvjeti za poslovanje iznimno teški. Na nedavnoj Pioneers Festival konferenciji Oradian je pobijedio na natjecanju Pioneers Challenge među više od 1,000 prijavljenih start-up projekata, osvojivši time i investiciju u vrijednosti 50,000 USD.

Damir Sabol i Julian Oehrlein publici na Start-up srijedi govoriti će o tome što se trenutno događa s njihovim projektima, kakvo je iskustvo bilo pobijediti na ovako prestižnim natjecanjima i koji su im planovi i idući koraci.

Događanje će se održati u prostoru Zagrebačkog inkubatora poduzetništva u Zagrebu, Remetinečka cesta 7 na Kajzerici, s početkom u 17 sati. Prijave uz kotizaciju od 49,00 kn možete ostvariti preko sustava Entrio.

 

Iz kategorije: POSAO&NOVAC

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh