092 3721 777 geromar.office@gmail.com

Alice Waters: UMJETNOST JEDNOSTAVNE HRANE

Kn249.00

Broj stranica: 402
Godina izdanja: 2013
Uvez: tvrdi
ISBN/EAN: 9789531413626
Izdavač: Mozaik knjiga
Autor: Alice Waters

Opis

Pođite na kulinarsko putovanje sa slavnom američkom autoricom Alice Waters i pustite da vas, korak po korak, vodi carstvom zdrave domaće kuhinje. Već više od trideset godina Alice Waters zagovara upotrebu sezonskih namirnica i hranu uzgojenu u vlastitu podneblju. Njezine knjige i nastupi privlače publiku diljem svijeta jer u njima otkriva jednostavnu a zaboravljenu istinu da tajna dobrog jela leži u dobrim sastojcima.  U knjizi Umjetnost jednostavne hrane pokazuje nam što to znači u svakodnevnoj prehrani kroz više od 250 recepata za cijelu obitelj. Svi koji se drže njezinih uputa slažu se da je za zdravu i ukusnu prehranu dovoljno imati dobre namirnice i – puno ljubavi.

Naučite se opustiti u kuhinji, ne držati se lijepo svakog recepta, od riječi do riječi, već kombinirati tehnike i namirnice u skladu sa svojim željama i ukusom. Pisanje Alice Waters toliko je puno strasti, znanja, iskustva i poštovanja prema namirnicama da će i potpuni početnici, kao i profesionalci u kuhinji, s užitkom pročitati ovu knjigu od korica do korica, a stečene vještine i ideje upotrebljavati cijeloga života.

Neka od načela kulinarske revolucije Alice Waters:

  • Kupujte lokalno uzgojene, što kvalitetnije namirnice
  • Kupujte u sezoni, što svježije
  • Kupujte na tržnici, od malih proizvođača, organsko
  • Ne držite se slijepo recepata ako to nije potrebno
  • Saznajte kada i kako improvizirati prilikom kuhanja

„Alice je kraljica jednostavne, zdrave i ukusne prehrane!“ Jamie Oliver

„Nažalost, nikad nisam upoznala Alice Waters, iako sam nakon svakog listanja njezinih knjiga ili čitanja njezinih intervjua imala potrebu napisati pismo i zahvaliti joj na inspiraciji i strasti prema namirnicama koje sam otkrila kroz njeno pisanje i recepte.“ Ana Ugarković

Dodatne informacije

Izdavač

Mozaik knjiga

Vrsta uveza

Tvrdi uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Alice Waters: UMJETNOST JEDNOSTAVNE HRANE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pin It on Pinterest

Share This