Povežimo se na društvenim mrežama

Mađari imaju memorijalno stablo Michaela Jacksona

Budimpešta, stablo Michaela Jacksona

VJEROVALI ILI NE

Mađari imaju memorijalno stablo Michaela Jacksona

Puni se već šesta godina otkako je umro kralj popa Michael Jackson, ali njegovi obožavatelji u Budimpešti i dalje svakodnevno donose cvijeće i pale svijeće oko stabla kojeg su proglasili Memorijalnim stablom Michaela Jacksona. Tu se okupe i svake godine na njegov rođendan 29. rujna pa mnoštvo zapleše neki od njegovih plesova.

Memorijalno stablo Michaela Jacksona

Stablo Michaela Jacksona snimljeno početkom travnja 2015.

Memorijalno stablo nalazi se u parku u središtu Budimpešte, nasuprot Kempinski hotela Corvinus, nedaleko ulaza u metro. Michael Jackson tri puta je gostovao u tom hotelu, uvijek u istom, predsjedničkom, apartmanu: jednom 1994. i dva puta 1996. godine. Svaki put bi obožavatelji zaposjeli park pa danonoćno čekali da se Michael pojavi na prozoru i mahne im.

Planetarno popularna zvijezda uzvraćala je ljubav svojim obožavateljima, pa im se često ukazivao na prozoru, mahao im, pisao na papiru poruke, motao ih u kuglice i bacao ih prema parku. Ili bi ljubio i brisao lice o marame i salvete, pa ih bacao obožavateljima u park.

Kad je prvi puta bio u Budimpešti 1994. sa tadašnjom suprugom Lisom Marie Presley, kćeri pokojnog kralja rocka Elvisa, posjetio je dječju bolnicu Bethesda. Njih su dvoje djeci podijelili igračke, a 6-godišnjem dječaku Beli Farkasu, kojem je bila potrebna transplantacija jetre, platili su  troškove operacije i liječenja. Za svog sljedećeg posjeta Budimpešti, 1996. godine Michael Jackson posjetio je ponovo ovu bolnicu i tom se prilikom sreo i sa dječakom kojem je pomogao.

Premda Michael nije progorovio niti riječi tijekom posjeta bolnici niti je davao izjave, ljubazno je dijelio autograme, i uprkos njegovom čudnovatom ponašanju, čini se da se doista baš u Budimpešti osjećao sigurno i prihvaćeno.

Snimio: Lovro Počepan

Pogledajte video:

Pročitajte još:

PRIČA O CHRISTINI O: Brod na kojem je Onassis ljubio Jackie Kennedy i Mariu Callas

Razgovor s Jožom Horvatom: “Od sviju droga, more je najopojnije!”

NA SAJMU U GUDOVCU: Izložba političara, ljudi, strojeva i životinja

 

Continue Reading
Advertisement
Moglo bi vas zanimati i:

Iz kategorije: VJEROVALI ILI NE

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh