Povežimo se na društvenim mrežama

Najbizarniji restorani na svijetu: kanibalski, zahodski, nebeski…

'Nyotaimori' (što u prijevodu znači plata od ženskog tijela)

VJEROVALI ILI NE

Najbizarniji restorani na svijetu: kanibalski, zahodski, nebeski…

Evo preporuka za nekoliko najbizarnijih restorana na svijetu, u kojima se dobro jede ali i zabavlja: kanibalski, zahodski, nebeski, podmorski, robotski, grobni i onaj s ponudom kondoma.

Kanibaliski restoran u Japanu
‘Nyotaimori’ (što u prijevodu znači plata od ženskog tijela) poslužuje sushii i sashimi u obliku golog ženskog tijela. Ono je napravljeno od hrane i postavljeno na kirurški stol. Gosti mogu “operirati” ženu i pojesti ono što pronađu u utrobi. Oprez! Tijelo krvari dok se reže.

 

Restoran zahoda na Tajvanu
Restoran nazvan ‘Morton Theme Restaurant’ u Kaoshiungu privlači veliki broj gostiju koji uživaju objedujući na zahodskim školjkama, a hrana je poslužena u čučavcima, pisoarima i zapadnjačkim školjkama. Stolovi su napravljeni od kada pokrivenih staklenim pločama, a rasvjeta dolazi iz preuređenih pisoara. “Mi ne prodajemo samo hranu, već i veselje”, objasnio je uspjeh restorana njegov vlasnik Eric Wang. Cijene su vrlo prihvatljive.

 

Restoran na nebu u Belgiji
‘Večera na nebu’ je restoran u Bruxellesu koji poslužuje obroke za najviše 22 osobe i to 50-ak metara iznad zemlje. Posebno dizajniran stol i stolice u zrak se podižu specijalnim kranom. Večera stoji 8000 eura, a možete je uživati na različitim lokacijama. Tijekom objeda obavezno je pritegnuti sigurnosni pojas, a potrebno je paziti i da vam ne ispadne žlica.

 

 

 

 

Mračan restoran u Kini
Prvi mračan restoran otvoren je službeno u Kini 23. prosinca 2006. Nalazi se u Pekingu, a zidovi i namještaj obojeni su u crno. Goste dočekuju i do stola vode konobari opremljeni infracrvenim naočalama. U restoranu je zabranjena uporaba bliceva, mobilnih telefona i čak svjetlećih satova. Jede se u potpunom mraku. Isključivanje ostalih osjetila trebalo bi pojačati doživljaj okusa. Toaleti su ipak osvijetljeni.

Restoran na groblju u Indiji
‘Novi sretan restoran’ u Ahmedabadu izgrađen je na starom muslimanskom groblju. Grobovi se nalaze između stolova, međutim, ni sam vlasnik Krishan Kuti Nair ne zna tko je pokopan u njima. «Groblje donosi sreću», kaže Nair i potkrepljuje tvrdnju uspjehom restorana.

 

 

 

 

Zatvorski restoran u Italiji
Restoran Fortezza Medicea u strogo čuvanom zatvoru kraj Pise doživio je takav uspjeh da su vlasnici otvorili još nekoliko podružnica. Goste zabavlja Bruno, osuđenik na doživotnu robiju, dok pod budnim okom stražara hranu priprema tim od 20-ak zatvorenika. Stol se mora rezervirati nekoliko tjedana unaprijed.

 

 

Robotski restoran u Kini
Posjetitelji restorana često su zbunjeni kako osoblje radi u njemu 21 sat bez pauze ili umora. Tajna je u tome da u njemu rade dva para identičnih blizanaca koje je nemoguće razlikovati. Novinar Today Morning Posta otkrio je kako su dvojica 32-godišnjih blizanaca oženili identične blizanke iz istog grada i prije tri godine preselili u Yiwu kako bi otvorili restoran. “Mnogi ljudi komentirali su kako previše radimo poput robota”, objasnio je naziv restorana stariji brat Mao Zhanghua.

 

 

Podmorski restoran na Maldivima

Prvi podmorski restoran na svijetu otvoren je u hotelu Hilton na Maldivima 2007. godine. Ithaa, što znači biser, nalazi se pet metara ispod površine Indijskog oceana, okružen je koraljnim grebenom i pruža pogled na podmorje u krugu od 270 stupnjeva.

 

 

 

 

Restoran kondoma na Tajlandu
‘Kupusi i kondomi’ je lanac restorana na Tajlandu. Zidovi i tepisi ukrašeni su slikama prezervativa, a oni se nakon jela na kasi poslužuju svim gostima. Čak i konobari svojim neobičnim kapama podsjećaju koliko su kondomi važni za zdravlje. Profit ide Udruzi za razvoj populacije i društva.

 

 

 

 

Priredila Agatha BorošakBooking.com

Pročitajte još:

BRAČ: Povratak kultnog restorana u ACI marinu Milna

NAJBOLJI GASTRO VODIČ NA SVIJETU: Kako do Michelinovih zvijezda

NAJBOLJI RESTORAN NA SVIJETU: Što se i kako jede u Nomi

Iz kategorije: VJEROVALI ILI NE

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh