Povežimo se na društvenim mrežama

FlORAART 2016: Cvijeće, sadnice, koncerti i igraonice za djecu

Floraart 2016 , Matoš

VRT

FlORAART 2016: Cvijeće, sadnice, koncerti i igraonice za djecu

Floraart 2016Zagrebački sajam cvijeća – međunarodna vrtna izložba Floraart održava se od 30. svibnja do 5. lipnja 2016. godine na Bundeku. Organizatori su najavili brojna događanja: na pozornici će se nastupati DJ-i,  bendovi i KUD-ovi, u kupoli se održavaju stručna natjecanja i prezentacije, na šetnici će biti prodajni dio, i to ne samo cvijeća i sadnica nego i tradicijskih proizvoda hrvatskog sela uz Savu (sajam Lijepa naša Sava). Za djecu su u FLORAGRADU organizirane lutkarske predstave i radionica oslikavanja lica, a u Botaničkom vrtu održavaju se stručna predavanja iz područja hortikulture i šumarstva. Ulaz za sve programe je besplatan, a detaljan program događanja možete dobiti na web stranici Zrinjevca: http://zrinjevac.hr/default.aspx?id=597

Ovo je 51. Sajam cvijeća u Zagrebu – prvi je održan na Gornjem Gradu 1966. godine. Od 1992. godine naziva se Floraart, postao je međunarodna vrtna izložba i preselio na Prisavlje uz Boćarski dom, a od 2006. održava se na još većem prostoru na Bundeku. Na više od trideset hektara otvorenog i dvije tisuće četvornih metara zatvorenog prostora, svake se godine predstavi više od 150 izlagača iz Hrvatske te više od 10 inozemnih izlagača.

Kao najavu ovogodišnjeg sajma cvjećari Zrinjevca skulpturama povijesnih osoba u središtu Zagreba dodali su zanimljive cvjetne aranžmane. Fotografije je snimila Martina Vidas – Butorac.

FOTOGALERIJA:

Klikni i komentiraj

You must be logged in to post a comment Login

Komentiraj

Iz kategorije: VRT

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh