Povežimo se na društvenim mrežama

Kako prestati pušiti uz pomoć EU aplikacije iCoach

DOBRE VIJESTI

Kako prestati pušiti uz pomoć EU aplikacije iCoach

Nova, unaprijeđena verzija online metode za prestanak pušenja lansirana je proteklog tjedna. Besplatnu aplikaciju pod nazivom iCoach sa linka www.exsmokers.eu možete skinuti na svoj Apple ili Android mobilni tablet ili telefon. Tako će vas savjeti kako da izdržite bez cigarete pratiti kuda god krenuli. Aplikacija vam je dostupna i na hrvatskom jeziku, te na bilo kojem od službenih jezika EU, jer ovo je projekt Europske komisije. Na preuzimanje iCoacha potiče i ova neupitno točna poruka akcije: “Bivši pušači izgledaju bolje, mirišu bolje, osjećaju se bolje i imaju više novaca.”

Prosječan pušač živi 14 godina kraće od prosječnog nepušača

Službena kampanja protiv pušenja pokrenuta je još 2011. godine, zbog neumoljivih statistika koje tvrde da svake godine u Europskoj Uniji zbog pušenja umre 700.000 ljudi, a milijune zadesi bolest koja je posljedica pušenja, poput raka, krvožilnih i bolesti dišnog sustva. Pola pušača živi kraće od očekivane dobi – u prosjeku umiru 14 godina ranije od nepušača. Iako su statistike šokantne trećina stanovnika Europe i dalje puši. Većina njih počela je pušiti u mladenačkoj dobi – 94% prije 25. godine. Online savjetnik za prestanak pušenja usmjeren je ostvarenju dugoročnog veoma optimističnog cilja Europske komisije – Europa bez dima cigareta, službenim izrazom “smoke free Europe”.

Daljnje statistike govore kako je trećina europskih pušača pokušala prestati pušiti u posljednjih mjesec dana, ali su odustali. Aplikacija iCoach osmišljena je da pruži podršku dnevnim savjetima prilagođenim svakom pojedinačno ovisno o tome u kojoj ste fazi prestanka pušenja.

[ads1]
U kojoj ste fazi prestanka pušenja?

iCoach se sastoji od pet faza u procesu prestanka pušenja:

5. faza: Već neko vrijeme ne pušim
4. faza: Upravo sam prestao pušiti
3. faza: Uskoro ću prestati pušiti
2. faza: Trebao bih prestati pušiti, ali još uvijek se lomim
1. faza: Ne planiram prestati pušiti

Aplikacija vam pruža informacije i savjete za određenu fazu u kojoj se nalazite i daje vam pristup različitim testovima i dnevniku prestanka pušenja. Cilj iCoacha je omogućiti vam prelazak na sljedeću fazu kako biste bili bliže konačnom prestanku pušenja. Ako se pokolebate pa padnete na toj spirali u prethodnu fazu, maka i na dno u 1. – nema veze, iCoach vas vodi i dalje strpljivo vodi prema gore.

Kako navode na stranicama exsmores.eu proces prestanka pušenja može trajati godinama, ali sa savjetima i preporukama iCoacha taj proces možete ubrzati: “Netko ostane u jednoj fazi nekoliko dana ili tjedana, a nekima treba dulje. Uzmite si vremena da završite jednu fazu, ali pazite da ne zaglavite u toj jednoj fazi.”

Prije dvije godine akciji se pridužio i tim nogometnog klub Barcelona. Pogledajte video podrške koji su snimili:

Iz kategorije: DOBRE VIJESTI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh