Povežimo se na društvenim mrežama

Gdje u Zagrebu mladi mogu dobiti besplatne zdravstvene usluge

ZAGREB

Gdje u Zagrebu mladi mogu dobiti besplatne zdravstvene usluge

Grad Zagreb objavio je 22. rujna 2015. vodič za mlade o besplatnim zdravstvenim i psihosocijalnim uslugama, programima javnozdravstvenog nadstandarda – od programa za mlade roditelje i trudnice, savjete o reproduktivnom zdravlju, psihoedukacije, psihoterapije ovisnosti o drogama, testova na AIDS, terapije poremećaja prehrane, ovisnosti o internetu itd. Cilj ovog vodiča je pružanje informacija mladima o svim zdravstvenim uslugama koje su im namijenjene te objašnjenje o tome kako ih koristiti na najbrži i najučinkovitiji način.

KOMPLETAN VODIČ MOŽETE PREUZETI OVDJE:

Vodič za mlade (PDF,2,6 MB).

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, zdravlje podrazumijeva tjelesno, mentalno, socijalno i emocionalno blagostanje. Sve te sastavnice su nerazdvojno povezane. Narušeno tjelesno zdravlje može utjecati na mentalno stanje i društveni položaj pojedinca kao i obrnuto, osobito u mlađoj životnoj dobi. Mladi se smatraju populacijskom skupinom s najmanje klasičnih zdravstvenih problema. Vodeći zdravstveni izazovi u toj dobi vezani su uz sazrijevanje i odrastanje, prilagodbu i rizična ponašanja te spolnost, odnosno reproduktivno zdravlje. Specifična smrtnost je u toj dobi niska, a glavni uzroci smrti su prometne nesreće.

[ads1]

U ovome vodiču nalaze se korisne informacije o zdravstvenim i psihosocijalnim uslugama što se provode u Gradu Zagrebu, uz izravnu financijsku potporu gradskog proračuna. To su programi javnozdravstvenog nadstandarda, usluge što se pružaju bez uputnice, dostupne i raspoložive za sve građane. Osim toga, navedeni su i programi za mlade koji se ciljano provode u zdravstvenim ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb, a kao dio svoje redovite djelatnosti (uz uputnicu).

Foto: imagerymajestic (FreeDigitalPhotos.net)

Pročitajte još:

DEPRESIJA: Kako utječe na djecu i adolescente

KAKO IM POMOĆI: Zašto se djeca režu i samoozljeđuju

Poziv na besplatni tečaj pripreme za roditeljstvo

Continue Reading
Advertisement
Moglo bi vas zanimati i:

Iz kategorije: ZAGREB

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh