+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 15. prosinca 2021.
Ažurirano: 12. siječnja, 2023.

Paradoks dugovječnosti: Kako ostati mlad u dubokoj starosti (dr. Steven Gundry)

18,57  uključ. PDV

Renomirani kardiolog i kirurg dr. Steven R. Gundry u knjizi “Paradoks dugovječnosti” objašnjava kako zapravo starimo i koliko je za zdravo starenje važno održavati crijevne bakterije. Knjizi je priložen nutricionistički plan i plan životnih navika za zdravu utrobu koja će održavati ugodan i zdrav život i u starosti.

Broj stranica:264
Godina izdanja:2021.
Naslov izvornika:The Longevity Paradox
Uvez:meki
Dimenzije:16 x 20 cm

Kategorija: Oznake: , , ,

Poštarina za Hrvatsku iznosi 25 kn, a za narudžbe iznad 300 kn je besplatna. Za slanje u inozemstvo molimo Vas da nas kontaktirate na tel. + 385 92 372 1 777 ili na mail dobarzivot.net@gmail.com.

Opis

Print Friendly, PDF & Email

Od trenutka kada dođemo na svijet naše stanice započinju proces starenja. No starenje ne mora nužno značiti i kopnjenje, što dokazuju ljudi koji i u dubokoj starosti zadrže vitalnost i mladost duha i tijela. U “Paradoksu dugovječnosti” renomirani kardiolog i kirurg dr. Steven R. Gundry iznosi inovativan plan za dug i zdrav život.

Tijekom svoje karijere dr. Gundry je liječio mnoštvo pacijenata zrelije životne dobi te je, ponukan iskustvom, u ovoj knjizi odlučio razriješiti paradoks našeg poriva da doživimo duboku starost, a pritom uživamo i u dobrobitima mladosti. Stoga u Paradoksu dugovječnosti dr. Gundry otkriva:

  • da su bolesti koje povezujemo s „normalnim“ starenjem ustvari posljedica načina života kojeg smo vodili desetljećima, a ne samog procesa starenja;
  • novi pristup tome kako ostariti na dobar način, utemeljen na održavanju zdravlja najstarijih dijelova našeg organizma – mikroorganizama koji žive u našim tijelima;
  • da crijevne bakterije, od kojih se sastoji naš mikrobiom, uvelike određuju naše zdravlje tijekom godina.

Smatrajući da nikada nije prekasno za promjenu prehrane i načina života, dr. Gundry prilaže nutricionistički plan i plan novih životnih navika koji će održavati zdravlje vaše utrobe i osigurati vam ugodan i zdrav život desetljećima nakon. Ovaj progresivan i inovativan uvid u znanost o procesu starenja predstavlja nove načine kako izbjeći i izokrenuti mogućnost obolijevanja te jednostavne trikove koji će vam pomoći u tome da se osjećate mlađe i vitalnije.

O autoru priručnika Paradoks dugovječnosti:

Kardiolog dr. Steven R. Gundry već se četrdesetak godina uspješno bavi medicinom te je svoje znanje usmjerio na unapređenje ljudske prehrane. Danas radi kao voditelj i osnivač Međunarodnog instituta za srce i pluća te Centra za restorativnu medicinu u Kaliforniji te ondje svakodnevno pomaže pacijentima kontrolirati težinu, brinuti o zdravlju i održavati dovoljnu količinu energije kroz specifičan plan prehrane.

Kako se kroz svoje dugotrajno iskustvo susretao s pacijentima koji su bolovali od raznih kardiovaskularnih, autoimunih i gastroenteroloških bolesti, počeo je razvijati poseban način liječenja svojih pacijenata – kroz revolucionarne promjene u prehrani. Tako je 2002. godine otvorio vlastitu ordinaciju u sklopu Međunarodnog instituta za srce i pluća i nastavio liječiti svoje pacijente na isti način, razvijajući nov i inovativan način liječenja raznih bolesti. Iz tog su iskustva proizašla i njegova pisana djela, Evolucija prehrane dr. GundryjaParadoks biljaka Paradoks dugovječnosti.