+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 11. rujna 2021.
Ažurirano: 12. siječnja, 2023.

Razumijevanje otuđenja od roditelja (Karen i Nick Woodall)

29,07  uključ. PDV

Britanski psihoterapeuti Nick i Karen Woodall vodeći su autoriteti u Europi za temu otuđenja djeteta od roditelja, a ovo je prva knjiga u Hrvatskoj objavljena na tu temu. Knjiga “Razumijevanje otuđenja od roditelja” prije svega pomaže roditeljima koji žive noćnu moru – gubitak odnosa s djetetom nakon razvoda. Priručnik je potreban svakom stručnjaku mentalnog zdravlja, socijalnom radniku te pravnom stručnjaku koji radi na području razvoda u obitelji, odgojitelju i učitelju koji radi s djecom čiji su roditelji razvedeni.

Naslov knjige: „Razumijevanje otuđenja od roditelja“

Autori: Karen Woodall i Nick Woodall

Izdavač: Geromar d.o.o.

Dimenzije: 165×235

Broj stranica: 280

Tisak: Crno-bijeli

Pročitajte uvodni dio knjige sa predgovorom dr. Williama Berneta, Uvodom Woodallovih i Sadržajem:

Uvodni dio knjige Razumijevanje otuđenja od roditelja

 

Kategorije: , Oznake: , , ,

Poštarina za Hrvatsku iznosi 25 kn, a za narudžbe iznad 300 kn je besplatna. Za slanje u inozemstvo molimo Vas da nas kontaktirate na tel. + 385 92 372 1 777 ili na mail dobarzivot.net@gmail.com.

Opis

Print Friendly, PDF & Email

Koliko je problematika aktualna, svjedoči podatak da se u Hrvatskoj se razvodi trećina brakova (33,96%). Samo tijekom 2016. godine zabilježen je rekordni broj: razvelo se 7036 parova. Od toga je trećina tzv. visoko konfliktnih razvoda. U takvim slučajevima najčešće stradaju djeca. Roditelji prebacuju krivicu jedan na drugog, odbijaju međusobnu suradnju pa i komunikaciju, onemogućavaju drugom roditelju da se viđa s djetetom, okreću dijete protiv drugog roditelja, izlažu dijete razvojno pogubnim informacijama, dijete se prestaje viđati s jednim od roditelja, kaže da ga mrzi …

Otuđenje djeteta od roditelja problem je koji se u hrvatskoj javnosti prepoznaje tek nakon nesretnog slučaja prisilnog odvođenja dječaka Cesarea ocu u Italiju.  Kao emocionalno zlostavljanje djeteta najčešće ostaje neprepoznato i od stručnjaka, toj se djeci i roditeljima stoga i ne pomaže, a posljedice ovakve manipulacije djetetom tada ostaju trajne, prateći ga i u odrasloj dobi. Ovo postaje sve veći i teško rješivi problem i za socijalne radnike, za psihologe i psihijatre, za liječnike, odvjetnike, suce, koji raste budući da stope razvoda/razdvajanja roditelja rastu i u Hrvatskoj i u cijelom svijetu.

Autori Karen i Nick Woodall su dva vodeća autoriteta u Europi – vode Family Separation Clinic u Londonu, a Karen Woodall je i predsjednica Europskog udruženja stručnjaka koji se bave roditeljskim otuđenjem, koje je početkom rujna u Londonu okupilo stručnjake iz cijelog svijeta. U ovoj knjizi, osim što u detalje znanstveno raščlanjuju i objašnjavaju cijeli splet složenih odnosa oko djece koji nastaju razvodima odnosno razdvajanjem roditelja visoko konfliktne kategorije, autori daju praktične savjete i upute za sve sudionike što trebaju poduzeti i kako se ponašati, a sve u cilju dobrobiti djeteta.

Pri tom autori idu u detalje uputa roditelju što i kako činiti: u pripremi za sud, način pisanja kronologije događaja, pisanje podneska, pa do izbora stila pisanja za koji je najvjerojatnije da će ga sudac pročitati. Također razrađuju i daju detaljne upute kako pomoći otuđenom djetetu da prevlada „rane razvoda“ kroz proces ponovnog uspostavljanja odnosa s roditeljem od kojeg je otuđeno – tzv. reunifikacije, što je krajnji cilj cijelog tog procesa i knjige čiji je kompletan naslov: “Razumijevanje otuđenja od roditelja: učenje suočavanja, pomoć cijeljenju”

Uvodni dio knjige (PDF): Otudjenje od roditelja (prvih 26 stranica)