+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 11. rujna 2021.
Ažurirano: 12. siječnja, 2023.

Mudrost vukova (Elli H. Radinger)

13,14  uključ. PDV

Naslov: Mudrost vukova

Autorica: Elli H. Radinger

Broj stranica: 206

Visina: 20 cm

Uvez: meki

Vukovi su puno više nalik ljudima nego što smo ikada slutili. U stvari, mogu nas naučiti kako biti bolji ljudi. Oni se igraju, vole, brinu za druge, pokazuju suosjećanje, umiru od slomljena srca, čeznu za domom, surađuju i beskrajno su strpljivi, a njihovi vođe znaju kada poslušati sljedbenike. Prirodoslovka Elli H. Radinger vodi nas u ovoj knjizi na putovanje u srce vučjeg čopora otkrivajući nam koliko su organizirani i što nas ljude mogu naučiti o obitelji, preživljavanju, vodstvu, predanosti te kako uživati u onome što nam život pruža:

»Potrebna su nam takva iskustva u divljini da bismo naučili biti na ti s vlastitim životom, da bismo naučili što znači biti slobodan«, piše Elli H. Radinger koja je u vlastitom životu napravila fascinantan i za spasonosan rez prekinuvši uspješnu odvjetničku karijeru u Njemačkoj kad je shvatila joj treba dodir s prirodom. Posvetila proučavanju vukova u Wolf Parku u američkoj saveznoj državni Indiani.

Kategorije: , Oznake: , ,

Poštarina za Hrvatsku iznosi 25 kn, a za narudžbe iznad 300 kn je besplatna. Za slanje u inozemstvo molimo Vas da nas kontaktirate na tel. + 385 92 372 1 777 ili na mail dobarzivot.net@gmail.com.

Opis

Print Friendly, PDF & Email

Elli H Raddinger nije samo promatračica i štovateljica vukova, već i preporučuje ljudima da pogledaju neke od vukova i primjene njihove principe u svojim  životima. Vukovi nam kroz svoje ponašanje i instinkte poručuju da prije svega trebamo voljeti i poštovati svoju obitelj, da se trebamo brinuti za one koji su nam povjereni, da nikad ne odustajemo i da se nikad ne prestanemo igrati. Vukovi s nevjerojatnom dozom empatije brinu o svojim starim i ozlijeđenim članovima čopora, s ljubavlju obrazuju svoje potomstvo i imaju sposobnost „izgubiti se u igri.“ Oni razmišljaju, sanjaju, prave planove, inteligentno komuniciraju jedni s drugima – i više su poput nas nego li bilo koje drugo živo biće:

»Tko prvi puta u divljini čuje vučje zavijanje duboko je ganut. Mnogi plaču. Taj zvuk kao da nas dira u dušu. Nešto duboko u nama. Mješavina je to strahopoštovanja, veselja i straha«