+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 28. studenoga 2023.
Ažurirano: 21. siječnja, 2024.

BOŽIĆNA AKCIJA: U mjesecu darivanja darujemo 20 % popusta za knjigu “Znanost i umjetnost odgoja”

Print Friendly, PDF & Email

“Vodeći hrvatski stručnjaci na čelu s Gordanom Buljan Flander sastavili su ‘Bibliju roditeljstva’, oduševljeno je objavio Jutarnji list u članku o priručnika o odgoju djece za roditelje i odgojitelje “Znanost i umjetnost odgoja” u kojem grupa 32 stručnjaka predvođenih prof. dr. sc. Gordanom Buljan Flander nudi savjete koji će suvremenom roditelju pomoći u navigiranju kroz roditeljstvo danas. A danas je biti roditelj teže nego ikad, a vjerojatno je i biti dijete teže nego ikad, zbog čega se stalno i govori o odgojnoj krizi i o tome da nema dovoljno psihologa i psihijatara niti bolnica za brojnu djecu i mlade s problemima mentalnog zdravlja.

Knjigu po prigodnoj cijeni s 20 posto popusta možete naručiti u online knjižari na linku ovdje.

“Znanost i umjetnost odgoja” je jedna od onih velikih knjiga za svaki dom, uistinu “Biblija roditeljstva”, koja će roditelju i odgojitelju, pa i baki i djedu, pomoći u svakodnevnom snalaženju s izazovima odgajanja djece, od rođenja djeteta do odabira profesije i zapšljavanja kad to dijete postaje odrasla osoba.

Prof. dr. sc. Predrag Zarevski preporučio je roditeljima knjigu ovim riječima:

– Po mojoj prosudbi je tema odgovornog roditeljstva bila vrlo zanemarena u našem društvu, zbog dva potpuno kriva stereotipa. Prvi je “I moji roditelji nisu ništa pročitali o tome, pa što mi fali!” A druga je: “Ljubav je dovoljna” Je, ljubav je jako važna, ali nije dovoljna… Neki ljudi su prirodno dobri roditelji, glazbenici, prijatelji, ali 90% roditeljstva treba biti znanje, a ova knjiga nudi to korisno znanje.

Autori knjige “Znanost i umjetnost odgoja” su psiholozi, psihijatri, socijalni pedagozi, logopedi, socijalni radnici, neuropedijatri, fizijatri, a sadržajno knjiga prati roditeljstvo od odluke da čovjek ima dijete do kraja adolescencije tog djeteta, 720 stranica podijeljeno je u 45 tema na jedanaest cjelina: Temelji roditeljstva, Razvojne teme, Briga o malom djetetu, Odgojne teme, Dijete u vrtiću i školi, Emocionalni svijet djece, Dijete u odnosu s drugima, Svakodnevni život, Naša obitelj se mijenja, Teškoće na putu odrastanja i Kutak za mene…

Tekstovi donose suvremene znanstvene spoznaje, ali i konkretne smjernice, opisuju primjere iz prakse. Ima tu i dječjih pisama, crteža, pisanih dječjih poruka odraslima …

Broj stranica: 800
Dimenzije: 19×25 cm
Uvez: tvrdi
ISBN: 978-953-48367-5-0
Izdavač: Geromar d.o.o.

Knjigu “Znanost i umjetnost odgoja” uz prigodni popust možete naručiti do 31. 12. 2023. uz prigodnu cijenu s 20 posto popusta u našoj online knjižari na linku ovdje.