+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 28. studenoga 2014.
Ažurirano: 1. studenoga, 2021.

BOŽIĆNI MJUZIKL: Raspjevani “Orašar” u Teatru Aplauz

Print Friendly, PDF & Email

Najljepša božićna bajka „Orašar“ ovog će se prosinca u Zagrebu gledati na dvije scene – uz tradicionalan balet u Hrvatskom narodnom kazalištu, na novoj pozornici Teatra Aplauz u Zvonimirovoj 67 (nekadašnje kino Mosor) izvodit će se mjuzikl. Autori glazbe i tekstova su Lana Blaće i Marko Juraga – umjetničko-ljubavni par kojeg u postavljanju najveće privatne produkcije mjuzikla sa 30 glumaca i raskošnom scenografijom i kostimografijom podržali i njihovi slavni roditelji. Lana Blaće, koja u “Orašaru“ nastupa u ulozi Klare ples je baštinila od majke, primabalerine zagrebačkog HNK Vesne Butorac-Blaće, a prekrasan glas od oca Branka Blaćea. Marko Juraga režiser je mjuzikla „Orašar“ i sin prvaka zagrebačkog HNK, glumca Slavka Jurage. Roditelji pomažu podrškom, savjetima, Branko Blaće se uključio kao glazbeni pedagog. Slavko Juraga nastupa na sceni – sin će mu istovremeno biti i režiser i kolega na sceni. Kako nije bilo jednostavno pronaći dovoljno umjetnika koji mogu istodobno glumiti, pjevati i plesati u Teatru Aplauz nastupa još nekoliko „posuđenih“ članova ansambla HNK. Glavni lik, Klaru, glumi Lana Blaće, a Orašara Matko Knešaurek. Uz njih se pojavljuju Jasna Jozić, Goran Malus, Romano Nikolić, Ivan Đuričić…  I kostimografiju potpisuje Lana Blaće,a koreografiju Dejan Jakovljević.

11 predstava tijekom prosinca

Kao u svakom malom kazalištu, tako i ovom privatnom koje radi već pet godina, osnivači Lana i Marko imaju više umjetničkih uloga: oboje su angažirani u svim etapama od ideje za mjuzikl i realizacije do nastupanja na sceni. I tako sada zahvaljujući ovoj lijepoj obiteljskoj priči u Zagrebu imamo jedinstvenu u svijetu produkciju – mjuzikl „Orašar“.

Baletna predstava „Orašar“ jedna je od najradije gledanih u HNK. Ovog se prosinca izvodi  10 predstava za građanstvo, a karte su odavno rasprodane (ima još nekoliko ulaznica za pojedinačne posjetitelje). Tako je svake godine – da biste dobili karte za „Orašara“ treba ih rezervirati početkom sezone, u rujnu ili listopadu.

U mladom Teatru Aplauz mjuzikl „Orašar“ igrat će tijekom prosinca 11 puta – pretpremijera je u nedjelju 30.11. u 11 sati, premijera isti dan navečer u 18 sati. Sljedećih 9 predstava igra se do 23. prosinca također u 18 sati, te nedjeljama u 11 sati. Termin je prilagođen maloj djece, a cijena ulaznica je 120 kn (za umirovljenike i nezaposlene 80 kn). Sve termine prikazivanja možete pronaći na www.aplauz-teatar.hr, a ulaznice možete kupiti putem portala ulaznice.hr ili na blagajni kazališta.

Lana Blaće kao Klara u Orašaru
Lana Blaće kao Klara u Orašaru Foto: Teatar Aplauz / PR