+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 20. prosinca 2015.
Ažurirano: 8. prosinca, 2021.

Doček Nove godine 2016. u Fužinama i Mariji Bistrici u podne

Print Friendly, PDF & Email

Ako vam je prenaporno čekati ponoć, a željni ste novogodišnje zabave i tuluma, u Fužinama i Mariji Bistrici fešta počinje ujutro, a Nova godina stiže u 12 sati.

Fužine, doček Nove godine u podne
Fužine, doček Nove godine u podne

U Fužinama takav podnevni doček Nove Godine organiziraju po 16. put, svake godine sa sve više gostiju – prošle godine bilo je više od 10.000 veseljaka koji su pjevali, plesali i nazdravljali šampanjcem u podne pod zrakama škrtog zimskog sunca. Bon za kobasicu u tijestu koštat će 25,00 kn, kao i vrećica s čašom za kuhano bijelo vino, koja će vrijediti za tri konzumacije. Novost ovogodišnjeg podnevnog dočeka biti će mogućnost kupnje balona na helij na kojima će svatko moći ispisati svoju novogodišnju želju i koji će u podne svi zajedno biti pušteni u zrak. Dio prihoda od prodanih balona ići će u humanitarne svrhe. Iz Rijeke se može stići i prigodnim vlakovima, a iz Zagreba nekoliko agencija organizira autobusni prijevoz s Glavnog kolodvora. Proslava počinje u 10 sati na nogometnom igralištu u centru Fužina.

U Mariji Bistrici podnevna proslava Nove godine kreće po prvi puta, ali zbog blizine Zagreba i atraktivnog nastupa grupe „Baruni“ i „Boss Band“ i oni dočekuju dolazak tisuća turista. Zabava počinje u 10.30 na Trgu pape Ivana Pavla II, a u podne Staru godinu ispraća vatromet. Udruga mladih Marije Bistrice organizirala je novogodišnju tombolu, dok će članovi tamošnje udruge vinograda sve prisutne počastiti kuhanim vinom.