+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 17. studenoga 2021.
Ažurirano: 24. veljače, 2022.

ICT tvrtka Comping ponovo donirala za terapije djece s razvojnim teškoćama

Print Friendly, PDF & Email

Ovogodišnjom donacijom nastavljena je akcija iz 2019. godine kada je Comping organizirao prodajnu akciju računala kako bi se prikupila sredstva pomoću kojih je Centar razvio brojne radionice s ciljem poticanja uspješnijeg uključivanje djece i odraslih s teškoćama u razvoju u društvo.

„Donacija poput ove Compingove pomaže nam da povećamo stručni tim Udruge i osiguramo veći izbor terapija za naše korisnike. Također, omogućuje nam provoditi europske projekte koji zahtijevaju veće ljudske i financijske kapacitete udruge. Uz ovakve potpore cilj nam je proširiti naše djelovanje i osigurati veći i adekvatniji prostor za našu udrugu“

Aleksandar Karanfilovski, predsjednik Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa

Centar trenutno održava osam radionica u kojima sudjeluje devedesetak članova, od kojih najveći broj djece i mladih s Down sindromom te djece s cerebralnom paralizom i drugim razvojnim poteškoćama. Velik dio aktivnosti koje Centar provodi fokusira se na poboljšanje kvalitete života putem neurorazvojne metode integracije refleksa te art terapije. U sklopu terapije provode se keramička, glazbena, likovna, kazališna i plesna radionica, individualne terapije integracije refleksa te radionice rekreacijskog veslanja i veslanja na dasci.

Sve aktivnosti provode se s ciljem unapređivanja zdravstvene i psiho‐socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba s teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih uz osobe s teškoćama u razvoju. Unatoč činjenici da je njihov rad prepoznat i podržan od nadležnog Ministarstva, Grada Zagreba, Zagrebačke županije i HEP-a, Centar i dalje nema vlastiti prostor u kojem može održavati radionice, već ovisi o različitim lokacijama diljem grada. Trenutno se radionice odvijaju u prostorima vrtića i škola, privatnim umjetničkim ateljeima i kabinetima pa se u Centru nadaju da će njihov problem s prostorom uskoro biti prepoznat i riješen kako bi imali jedinstveno mjesto za održavanje radionica.

Comping donacija 2019 nakon akcije humanitarne prodaje računala
Comping donacija 2019 nakon akcije humanitarne prodaje računala Snimio: Mladen Gerovac

„Zadovoljstvo nam je pratiti rad Centra, od naše prve suradnje 2019. godine do danas te vidjeti kako je naša potpora doprinijela razvoju udruge i direktno pomogla velikom broju djece. Radionice i terapije od velikog su značaja za napredak djece te je s njima važno krenuti od najranije dobi, stoga nam je drago da smo kroz ovu inicijativu imali priliku pomoći u stvaranju bolje budućnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Nadamo se da će se rad Centra prepoznati i na široj razini“, izjavio je Davorin Greblički, član Uprave Compinga.

O Compingu

Comping podupire poslovanje perspektivnih tvrtki stvarajući inovativna IT rješenja i s njima povezane usluge, kreirane prema potrebama korisnika. Preko 30 godina nudi poslovna tehnološka rješenja i jedna je od vodećih ICT tvrtki u Hrvatskoj. Zapošljava preko 130 stručnjaka iz različitih područja te poznaje i prati nove tehnologije i doprinosi njihovom razvoju. Comping zamišlja, dizajnira i raspoređuje nove tehnologije na inovativan način, čime pruža cjeloviti pristup od planiranja do realizacije. Svaka suradnja pokrivena je jedinstvenom kombinacijom tehnologije, znanja i iskustva. Comping vjeruje da tehnologija nije poteškoća kojoj se treba prilagođavati, nego rješenje pomoću kojeg se vizija pretvara u stvarnost.

Više o radionicama koje organizira Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa možete doznati na njihovoj Facebook stranici