+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 16. studenoga 2014.
Ažurirano: 26. listopada, 2021.

IDEJE: Kako napraviti vintage punđu s pletenicom za vjenčanje (FOTOGALERIJA)

Print Friendly, PDF & Email

Za razliku od vremena kad je moja majka vodila naš salon i kad su se tražile čvrste forme frizura, danas mladenke žele da im kosa djeluje prirodno, opušteno, romantično, mladenački i da bude u skladu sa njihovom osobnošću.

Opuštena kosa s uvojcima izgleda lijepo, no uvojci se ipak opuste, pa će frizura izgubiti formu prije nego što završi vjenčanje.

Zato preporučam da izbor frizure za vjenčanje budu  vintage punđe sa pletenicama, koje su sada izrazito moderne i koje omogućuju da mladenka ima savršenu frizuru sve do ručka sljedećeg dana. Oblik punđe i pletenica, hoće li biti riblja kost ili obična, hoće li biti uvijena ili opuštena, hoće li u njoj biti bisera ili cvijeća i koje će biti boje i veličine…, ostavlja nam slobode da se kosa za vjenčanje prilagodi osobnosti i željama svake pojedine mladenke.

Ako se pripremate za vjenčanje, a bojite kosu, preporuka je da obnovite boju najmanje tjedan dana prije vjenčanja, a kosu operete dan prije vjenčanja, kako bi se lijepo slegnula i bila podatna za izradu frizure na dan vjenčanja. Uputno je i  da sa frizerom unaprijed dogovorite što želite. Naime, ako se odlučite za dodatne ukrase u kosi treba ih na vrijeme nabaviti, a ako želite svježe cvijeće treba sa cvjećarom dogovoriti isporuku ujutro.

U fotogaleriji možete vidjeti korak po korak kako sam napravila punđu s dvije pletenice u stilu riblja kost.

  1. Prvo se od donjeg sloja kose prema dolje složi opuštena punđa koja će dati volumen, a potom se rade pletenice.
  2. Prva sa srednjim slojem kose s lijeve strane nadesno, pa se ako je duga savije, isplete do kraja i učvrsti u ovalu iznad punđice.
  3. Na kraju sa šiškama od lica pletemo sljedeću riblju kost prema stražnjem dijelu glave i učvrstimo u ovalu iznad prethodne pletenice.
  4. Sve dobro učvrstite ukosnicama, pa bogato ukrasite sitnim cvjetićima.
  5. Mi smo koristili umjetne cvjetiće lavande.  Inače se boja i oblik cvjetića u kosi prilagođava tome koje cvijeće će biti u vjenčanom buketu u mladenkinoj ruci.
  6. Na koncu obilato poprskajte sprejem za kosu. Uz ovakvu frizuru prikladan će biti prirodni make up koji ističe oči.

Piše: Nina Dundur, hair stiylist, Frizerski salon Jagoda

FOTOGALERIJA: KORAK PO KORAK