+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 26. rujna 2014.
Ažurirano: 24. listopada, 2021.

Ljubavni savjeti za žene starije od 40 godina: Ne odustajte od ljubavi

Print Friendly, PDF & Email

Moja poruka starijima od 40 godina je da duša nema godina. Duša ne stari. Za ljubav dviju duša nije važno koliko godina ima vaše fizičko tijelo. Nikad, ama baš nikad ne odustajte od ljubavi

Piše: Iris Tarbuk, soul reader

Starost je stanje uma. Energija muškarca i žene uvijek je mlada i uvijek zdrava. Ona je vječna. Radi se samo o tome kako smo mi povezani s tom energijom. Zato starost tijela nije ograničenje za ljubav. Nema veće ili manje ljepote u tome što je netko starija ili mlađa osoba, bez obzira na to je li riječ o ženi ili muškarcu. To nije mjerilo stvarnosti i čovjekove stvarne biti. Svatko je nekome lijep. I nije istina da svijet pripada samo mladima i da kad si mlad možeš imati sve. To je samo privid koji proizlazi iz mladenačkog poleta biološkog tijela ili, pak, zavisti razočaranih i ogorčenih duša u tijelu vremešnoga čovjeka Žudnja za mladošću tijela Na tome i počiva mentalitet potrošačkog društva kojemu čovjek danas sve više robuje. Sve se više bogate proizvođači »dodataka prehrani« koji nas svakodnevno preko medija bombardiraju skupim reklamama kako bi nam prodali najnovije preparate protiv starenja, lijekove za sve bolesti, čudotvorne pripravke za vječnu ljepotu. Ne govorim o liječničkoj brizi za tjelesno zdravlje, higijeni, medicinskoj kozmetici i ostalim sredstvima koja pridonose tome da se čovjek i tjelesno osjeća dobro u vlastitoj koži. Mislim na svu onu silu proizvoda čiji nam proizvođači obećavaju vječnu mladost koja bi nam trebala biti garancija za vječnu sreću. Kako je to ograničeno i kako kratkovidno! Doduše, napredak znanosti usporava biološki sat, ali nažalost, nimalo ne utječe na predrasude da životna sreća i ljepota življenja prestaju s ljepotom tijela. Istina je, užitak je i u fizičkoj ljepoti, ali ona je prolazna, a prava ljubav pravu ljepotu čini vječnom.

Kolektivni pritisak tjera žene da izgledaju na odgovarajući način. Još je genijalni pisac, svjetovni i slobodni duhovnjak William Shakespeare, oslobođen okova dogmi svoga vremena, kazao: »Ljepota je u očima promatrača.« A društvo nas uči da ljepotu procjenjujemo po tjelesnim oblinama, po kosi, očima, nosu, usnama… Takva procjena ljepote za stvarnu ljubav nema nikakve vrijednosti. Jer prava ljubav ne ovisi o onome što je izvanjsko.

Zaustavljanje starenja

Kada zapravo počinje starenje? Onda kad sami odustanemo od sebe i predamo se starenju. Najnovija istraživanja u medicini, biologiji i kvantnoj fizici donose zaključak da je ljudsko tijelo napravljeno tako savršeno, da ne bi moralo starjeti i umirati tako brzo kako se to događa u današnjem svijetu.U svim svetim knjigama piše da su ljudi nekada živjeli i po tisuću godina, sjetite se Metuzalema iz Staroga zavjeta. Ljudsko tijelo je biološki sustav, ali njime upravlja svijest pojedinca.

Starenje je proces koji možemo usporiti, zaustaviti. Upravo zato što stalno govorimo da je duša izvor prave ljubavi, trebamo brinuti o zdravlju tijela, jer tijelo je na ovom svijetu stanište duše. I to ne samo mentalnim tehnikama, meditacijama i molitvama, već i tjelesnim aktivnostima kao što su sport i ples. Istodobno, tijelu i duši valja podilaziti i zdravom hranom i uopće zdravim i urednim životom. Važno je da ništa od toga ne činite zato što mislite da morate, već iz ljubavi prema sebi i svome tijelu. Slušajte svoje potrebe. Idite van, susrećite se s ljudima. Bog, univerzum i Božanska energija šalju vam signale, vjerujte im i slijedite ih. Kad ste nekamo pozvani , prihvatite poziv i vidite što vas čeka. 

Iz knjige Iris Tarbuk: “Srodne duše: Kako naći i zadržati pravu ljubav”

Ilustrativna fotografija: Pixabay

Knjiga SRODNE DUŠE: Kako naći i prepoznati pravu ljubav (Iris Tarbuk)