+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 13. rujna 2013.
Ažurirano: 16. listopada, 2021.

Obilje meda, apiterapija i medne kušaonice ovog vikenda u Samoboru

Print Friendly, PDF & Email

Pčelarice i pčelari Samobora i Svete Nedelje pozivaju vas na 5. Samoborske medne dane koji se održavaju sljedećeg vikenda, 14. i 15. rujna 2013. godine. Osim prigodne prodaje proizvoda na štandovima, za posjetitelje će biti otvoreno i apiterapijsko savjetovalište, te brojne radionice i kušaonice lovačkog paprikaša i slastica s medom i peludom.

Stručna predavanja i savjetovalište o liječenju pčelinjim proizvodima

Kako najavljuje Pčelarska udruga „Samobor i Sveta Nedelja“ program obuhvaća pet tematskih cjelina: stručna predavanja s praktikumiima, prezentacijama i pčelarskim radionicama, apiterapijsko savjetovalište, kulturno umjetnički program, prodaju i izložbu pčelinjih proizvoda te gastronomsku kušaonicu gdje ističu natjecanje u pripremanju medenih kolača i natjecanje u pripremi lovačkog paprikaša s peludom i medom.

Djeci će posebno zanimljve biti i unikatne, ručno oslikane pčelara Ante Buličića Osibara. Uz kušaonicu i ocijenjivanje izloženih proizvoda bit će i nagradnih igara i tombole za posjetitelje za koje je osiguran bogati nagradni, naravno medeni fond.

Kroz kušaonicu pčelinjih proizvoda ocjenjivati će se najbolji med i najbolji medenjak, a sve to uz pjesmu i plesove brojnih kulturno-umjetničkih društava, dječje zborove, pjevačke skupine i tamburaše.

U zgradi kina Samobor (mala dvorana Pučkog otvorenog učilišta) udruga „Pozitiva Samobor“ organizira radionicu „Očuvanje zdravlja komplementarnim metodama“ s predavanjima s temama iz akupunkture, haloterapije, tradicionalne kineske medicine, orf muzikoterapije. Posebno zanimljva bit će predavanja iz apiterapije, o liječenju medom koja će održati predstavnici Hrvatskog apiterapijskog društva u terminu od 11.30 do 13.15 sati. Dr. sc. Dražen Lušić, dipl. san. ing. govorit će na temu „Podrijetlo i izvornost, temelji praktične uporabe pčelinjih proizvoda“, a naša kolumnistica Gordana Hegić, dipl. ing. na temu „Apiterapija – iskustva iz prakse“. Predavanja su otvorena za građanstvo.

Najzanimljvije iz programa 5. Samoborskih mednih dana:

Subota, 14. 9.2013.

9 – 19 h: prigodna prodaja, ocjenjivanje, degustacije i pčelarsko druženje

9 – 14 h: gastronomska kušaonica i natjecanje lovačkih društava u pripremanju lovačkog paprikaša s peludom i medom

9.30 – 15 h:stručna predavanja za građanstvo „Očuvanje zdravlja komplementarnim metodama“, Mala dvorana Pučkog otvorenog učilišta Samobor

10 h: svečano otvorenje

15 – 18: apiterapijsko savjetovalište

Nedelja, 15. 9. 2013.

9 – 20 h: prigodna prodaja, ocjenjivanje, degustacije i pčelarsko druženje

10 – 10.30 h: podjela nagrada najboljim pčelarima

10 – 13 h: gastrokušaonica: natjecanje samoborskih slastičara na temu „Med i pelud – zdrava slastica)

13 – 19 h: izložba, degustacije, tombole

20 h: završetak

Fotografija: OPG Miroslav Antolčić