+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 25. ožujka 2024.
Ažurirano: 30. ožujka, 2024.

FOTOGALERIJA: Svjetski dan sindroma Down proslavljen inkluzivnim tulumom na Zrinjevcu

Print Friendly, PDF & Email

Dobrotvornim koncertom „Suncem povezani“ na zagrebačkom je Zrinjevcu u nedjelju 24. 3. 2024. proslavljen Svjetski dan sindroma Down u organizaciji Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa i Svjetskog saveza mladih. Koncert je ove godine održan u večernjem terminu od 19 do 21 sati i u središtu grada s ciljem da bude inkluzivan, da se privuče što veći broj publike iz opće populacije kojima će to biti prilika da uživo vide i upoznaju osobe s Down sindromom. Nastupali su Indira Levak (ex Colonia), Mia Dimšić, Mejaši, Detour, Feminnem, Miach, Jure Brkljača, Marija Mirković (ex Frajle) i David Temelkov, a događanje je vodila Zlata Mück Sušec.

Prihvaćanje osoba s Down sindromom kao članove društva koji su uvijek tu uz nas

“Nošenje šarenih čarapa na Svjetski dan sindroma Down kao podrška osoba s Down sindromom je lijepo i simpatično, ali potrebno je otići i korak dalje i upoznati i prihvatiti osobe s Down sindromom kao članove našeg društva koji su uvijek tu uz nas, koji su djeca i mladi iz naših vrtića i škola, iz susjedstva, kolege na nekom radnom mjestu, s nama na nekom koncertu…”, pojasnio je Aleksandar Karanfiloski, predsjednik udruge Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa ideju da se ove godine organizira jedan inkluzivni tulum.Besplatni koncert sa sjajnim imenima naše estrade uspio je privući više od tisuću ljudi. U publici je bilo tridesetak osoba s Down sindromom koji su sa članovima svojih obitelji činili tek manjinu okupljenih, što se i željelo postići. Cijelo je vrijeme oko pozornice bilo okupljeno mnoštvo s nekoliko stotina ljudi, a među njima je, usprkos hladnoći, bilo i mnogo obitelji s malom djecom.

Neumorna plesačka grupa mladih sa sindromom Down

Mladi plesači sa sindromom Down cijelo su vrijeme plesali i animirali publiku, što na pozornici, što u publici, i vidjelo se da su njihova spontanost i veselje ostavili veliki dojam na sve prisutne, posebno u završnom dijelu kad su plesali zajedno s Indirom uz pjesmu „Svijet voli pobjednike“.“Posebno želimo zahvaliti izvođačima i produkcijskom timu jer su odradili izvrstan koncert i spremno se odazvali na bis. Ovo je bio prvi dobrotvorni koncert pod nazivom „Suncem povezani“, jer sljedeće godine organizirat ćemo ponovno ovakvo inkluzivno događanje, nadamo se s još većim uspjehom i s još više publike”, najavio je Karanfiloski.

FOTOGALERIJA

(kliknite za fotografiju za punu veličinu prikaza)