+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 15. studenoga 2015.
Ažurirano: 10. prosinca, 2021.

Kako da muškarac vrati povjerenje i ljubav razočarane žene

Print Friendly, PDF & Email

Kako vratiti povjerenje i ljubav razočaranih žena, pitaju nas dva muškarca u ljubavnim patnjama. Jedan je sam iznevjerio dugogodišnju djevojku, pa bi joj se htio vratiti, a drugi želi steći povjerenje žene kojoj je srce još slomljeno od prethodne veze. Evo njihovih pitanja i odgovora naše autorice, soulreaderice Iris Tarbuk:

Neću joj više lagati, samo neka mi se vrati

Prvi muškarac šest je godina živio s djevojkom:

“Prekidali smo tridesetak puta, svađali se i mirili. Varao sam ju, lagao i bio bezobrazan prema njoj. Ostavila me prije 11 dana. Tek sad shvaćam kakav sam bio, nisam ju cijenio nimalo. Toliko ju volim i patim za njoj, ne mogu bez nje, a ona kaže da me više uopće ne voli. Molim vas pomozite mi. Postoji li ikakvo rješenje da se pomirimo. Neću ju više lagati, neću biti bezobrazan, voljet ću je i poštivati cijeli život. Bit ću novi dečko pun razumijevanja i ljubavi!”

Savjet Iris Tarbuk:

Svaka greška koju u životu napravimo ujedno nam je i škola. Žao mi je da sada prolazite kroz tako bolno razdoblje. Prihvatite da vam je ovo prilika za rast i buđenje svjesnosti o greškama koje ste napravili – kad ih osvijestite i prihvatite, bit ćete u stanju oprostiti sebi.

Tek kad prođete taj proces bit ćete spremni za pravu, bezuvjetnu ljubav, bez obzira bila ona s vašom bivšom djevojkom za kojom sad patite ili s nekom drugom.

Ono što želimo nije uvijek najbolje za nas. Ponekad moramo krenuti naprijed, inače nećemo doživjeti slobodu za kakvom žudimo. To kretanje naprijed nije uvijek naš izbor i naša volja, a ipak može biti najbolje za nas.

Ako uistinu volite vašu bivšu djevojku, tada prvi čin vaše ljubavi prema njoj treba biti da ju pustite da ode iz vašeg života, ma koliko vas to boljelo.

Ne možete joj pomoći ako ona to ne zatraži

Drugi muškarac piše:

“Upoznao sam jednu divnu ženu. Na prvi pogled smo se jedno drugom jako svidjeli. Bio je to obostran osjećaj sreće kao da se oduvijek poznajemo, a sad se srećemo nakon dugih godina odvojenosti. Njen izraz lica prilikom našeg prvog susreta nikad mi neće izblijediti iz sjećanja.

Tako je počela naša veza. Kad smo zajedno sve je u redu, lijepo nam, no ona ima neke blokade i strahove jer je u prošloj vezi bila jako razočarana. Bila je više od 10 godina sa muškarcem koji ju je prevario, jako je patila zbog njega, i još uvijek pati.

Shvaćam to, jer žao ti je i kad se rastaneš od nekoga koga poznaješ mjesec dana, a kamoli kad si s nekim toliko dugo, dijeliš sve i najedamput to nestane. Rekao sam joj da je u potpunosti razumijem i da će vrijeme sve to izliječiti.

Ipak njena nesigurnosti i nervoza u našoj vezi se ne mijenjaju, naprosto nema povjerenja u mene, iako kaže da joj se sviđam i da vidi kako se zaista trudim. Rekao sam joj da joj samo treba vremena da se nauči na mene. Jako mi je stalo do nje, ali ne znam više što da radim. Ne bih htio napraviti nešto krivo i povrijediti je još više, pa vas molim savjet.”

Savjet Iris Tarbuk:

Prije svega, ona je ta koja treba zatražiti pomoć. Ne možemo pomagati ljudima koji to ne zatraže.

Pokušajte razgovorati s njom i nagovoriti ju da potraži profesionalnu pomoć psihoterapeuta da proradi svoju tugu i bol kako bi mogla krenuti dalje.

Za vas je najvažnije prestanete trošiti svu svoju energiju na to da ju uvjeravate kako ju vi neće povrijediti kao njen bivši. Najvažnije je da vi znate istinu, da znate da ju nećete povrijediti. Kad vi to sami prihvatite kao istinu, s vremenom će možda i ona to biti spremna prihvatiti.

Piše: Iris Tarbuk, soul reader