Povežimo se na društvenim mrežama

KRŠAN: Festival o nalaženju i korištenju samoniklog bilja

Kršan Istra

KAMO IĆI

KRŠAN: Festival o nalaženju i korištenju samoniklog bilja

Festival samoniklog bilja održava se po 6. puta u gradiću Kršanu, na istočnoj obali Istre, u subotu i nedjelju, 25. i 26. travnja 2015. godine od 12-19 sati. U šatoru na sportsko-rekreacijskom centru “Pristav” brojni izlagači ponudit će svoje proizvode od samoniklog bilja, med i druge pčelinje proizvode, prirodnu kozmetiku, a kuhari će pripremati jela od hrane ubrane sa drveća i sa livada. U ovom području raste i endemična biljna vrsta – Istarski zvončić.
Sajam je prigoda za edukaciju – travar Franko Zgrablić održat će već tradicionalnu radionicu pokaznog branja bilja,  a zanimljve su i radionice izrade regeneratora za kosu od kopriva i čička i biljnog šampona, izrade pesta od samoniklog bilja te uljnih tinktura. O programu sajma više doznajte na: www.krsan.hr.

 

[ads1]

 

Kršan svakako treba posjetiti i zbog bogate kulturne i povijesne baštine koja u pojedinim mjestima datira još od 11. stoljeća.
Ljepotu i raznolikost osjetit ćete bilo da započnete svoj posjet općini od kršanskog Kaštela, gdje je pronađen Istarski razvod, plominske crkvice Sv. Jurja Starog koja krije najstariji poznati glagoljski natpis – Plominski natpis, zapadnih masiva Učke i kaštela Kožljak, romaničke crkve Sv. Kvirina i freske iz 15. stoljeća s detaljima prikaza poklonstva poznatog slikara Alberta, mjesta Čepić i istoimenog jezera koje se isušuje i pretvara u obradiva polja ili od najmlađeg naselja u Istri – Potpićna.
Fotografija preuzeta sa www.istra.hr

Iz kategorije: KAMO IĆI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh