Povežimo se na društvenim mrežama

Veliki planinarski pohod na vrh Plešivice

Karta rute, HPD Japetić

KAMO IĆI

Veliki planinarski pohod na vrh Plešivice

Hrvatski planinarski savez i Hrvatsko planinarsko društvo »Japetić« Samobor  pozivaju na pohod “Tragom prvog izleta Hrvatskog planinarskog društva” u nedjelju 17. svibnja 2015. Okupljanje je u 9 sati u Rudama kraj Samobora.

Program:
Dolazak planinara u Rude obvezno je iz smjera Samobora izmedu 07:00 i 09:00 sati: – Izletničkim autobusima posebno će se označiti prolaz kroz Samobor, a nakon iskrcavanja planinara u Rudama autobusi odlaze na Poljanice (prijevoj na cesti za Jastrebarsko – 8 km od Ruda). Cesta od Jastrebarskog prema Samoboru nije prohodna za autobuse! Redovni autobusi na liniji Samobor – Rude vozit će s povećanim brojem autobusa. Planinarima koji dolaze osobnim automobilima organizatori savjetuju  parkiranje automobila u Samoboru i odlazak autobusom u Rude.
Program će započeti na igralištu RK „Rudar” u središtu mjesta ili u slučaju lošeg vremena u obližnjoj sportskoj dvorani, a nakon dvadesetak minuta predviden je polazak na pohod. U Rudama planinari mogu kupiti karton pohoda (25,00 kn), a s ovjerenim kartonom na svim kontrolnim točkama na vrhu Plešivice uručit će im se prigodna značka pohoda.
Trasa pohoda (kontrolne točke): ukupno 3,5 – 4 sata hoda po planinarskom putu obilježenim dodatnim oznakama, a KT na pohodu su: Rude, planinarski domovi „Ivica Sudnik” na Velikom dolu i „Željezničar” na Oštrcu te vrh Plešivice. Prehrana i okrijepa moguća je u planinarskim domovima i lovačkom domu na Poljanicama. Nakon pohoda povratak izletničkih autobusa je preko Cerja u Samobor.

 

[ads1]

 

Vrijeme hoda pojedinih sekcija trase: Rude – Veliki dol -> 0:45 h ; Veliki dol – Oštrc -> 0:20 h ; Oštrc – Poljanice -> 1:15 h ; Poljanice – Plješivica -> 0:40 h ; Plješivica – Poljanice -> 0:30 h
Završetak pohoda: Poljanice (nakon uspona i silaska s Plešivice).
Sve dodatne informacije i najave dolaska organiziranih grupa: info@hpd-japetic.hr

Iz kategorije: KAMO IĆI

Pretplati se na naš newsletter

Prati nas na Facebooku

Advertisement

Popularno

Recepti

Na vrh