+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 12. svibnja 2015.
Ažurirano: 3. studenoga, 2021.

Veliki planinarski pohod na vrh Plešivice

Print Friendly, PDF & Email

Hrvatski planinarski savez i Hrvatsko planinarsko društvo »Japetić« Samobor  pozivaju na pohod “Tragom prvog izleta Hrvatskog planinarskog društva” u nedjelju 17. svibnja 2015. Okupljanje je u 9 sati u Rudama kraj Samobora.

Program:

Dolazak planinara u Rude obvezno je iz smjera Samobora izmedu 07:00 i 09:00 sati: – Izletničkim autobusima posebno će se označiti prolaz kroz Samobor, a nakon iskrcavanja planinara u Rudama autobusi odlaze na Poljanice (prijevoj na cesti za Jastrebarsko – 8 km od Ruda). Cesta od Jastrebarskog prema Samoboru nije prohodna za autobuse! Redovni autobusi na liniji Samobor – Rude vozit će s povećanim brojem autobusa. Planinarima koji dolaze osobnim automobilima organizatori savjetuju  parkiranje automobila u Samoboru i odlazak autobusom u Rude.
Program će započeti na igralištu RK „Rudar” u središtu mjesta ili u slučaju lošeg vremena u obližnjoj sportskoj dvorani, a nakon dvadesetak minuta predviden je polazak na pohod. U Rudama planinari mogu kupiti karton pohoda (25,00 kn), a s ovjerenim kartonom na svim kontrolnim točkama na vrhu Plešivice uručit će im se prigodna značka pohoda.

Trasa pohoda (kontrolne točke): ukupno 3,5 – 4 sata hoda po planinarskom putu obilježenim dodatnim oznakama, a KT na pohodu su: Rude, planinarski domovi „Ivica Sudnik” na Velikom dolu i „Željezničar” na Oštrcu te vrh Plešivice. Prehrana i okrijepa moguća je u planinarskim domovima i lovačkom domu na Poljanicama. Nakon pohoda povratak izletničkih autobusa je preko Cerja u Samobor.

Vrijeme hoda pojedinih sekcija trase: Rude – Veliki dol -> 0:45 h ; Veliki dol – Oštrc -> 0:20 h ; Oštrc – Poljanice -> 1:15 h ; Poljanice – Plješivica -> 0:40 h ; Plješivica – Poljanice -> 0:30 h

Završetak pohoda: Poljanice (nakon uspona i silaska s Plešivice).


Sve dodatne informacije i najave dolaska organiziranih grupa: info@hpd-japetic.hr