+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 6. lipnja 2024.
Ažurirano: 19. lipnja, 2024.

Pokrenuta ekološka tržnica na Jarunu

Print Friendly, PDF & Email

Od danas do 11. srpnja 2024. svakog četvrtka od 16 do 20 sati na na otvorenom dijelu na istočnoj plohi Tržnice Jarun, Pakoštanska 5 radit će Ekološka tržnica. Na štandovima će 25 proizvođača hrane s područja Zagreba i Zagrebačke županije koji imaju ekološki certifikat EU ili su na putu da ga ishode nuditi svoje proizvode, što znači da su je cjelokupna proizvodnja pod inspekcijskim nadzorom. U ponudi je razno voće i povrće te prerađevine poput sireva, sokova i džemova, med te prirodna kozmetika. Slogan projekta je “Nije vam daleko i sve je eko”.

Ekološka tržnica Jarun / Foto: FB Tržnice Zagreb
Ekološka tržnica Jarun / Foto: FB Tržnice Zagreb

Bude li ovaj probni period rada Ekološke tržnice uspješan, od jeseni ona kreće kao stalni dio ponude zagrebačkih tržnica. Ponuda proizvoda će se vjerojatno i širiti, ali isključivo po kriteriju da proizvođači hrane imaju ekološki certifikat ili da su u procesu njegov stjecanja.

Projekt Ekološke tržnice pokrenuli su Zagrebački holding d.o.o. – podružnica Tržnice Zagreb – u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje i Upravnim odjelom za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Ekološka tržnica Zagreb
Ekološka tržnica Zagreb / Izvor: FB Tržnice Zagreb

Piše: Leon Tiska

*Serijal tekstova “Što jedemo, što pijemo” na portalu Dobar život objavljuje se uz potporu Agencije za elektroničke medije sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija