+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 17. ožujka 2023.
Ažurirano: 17. ožujka, 2023.

Dođite na proslavu Svjetskog dana Down sindroma na zagrebačkom jezeru Bundek 

Print Friendly, PDF & Email

Proslava Svjetskog dana sindroma Down održat će se na zagrebačkom jezeru Bundek u nedjelju 19. 3. 2023. od 11 do 14 sati pod nazivom „46+1, ali vrijedan“. Sam dan Svjetskog dana Down sindroma je 21. 3., ali je proslava u nedjelju kako bi se mogle okupiti obitelji i prijatelji i uživati u glazbi i proljetnom suncu.

Suorganizatori ove proslave su Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa i Svjetski savez mladih Hrvatska, uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Program:

Djeca i mladi s Down sindromom, članovi udruge Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa predstavit će nam svoje talente kroz kreativne radionice s kolaž i krep papirom i izrađivanjem figurica od plastelina.

Mladi sa sindromom Down koji završavaju kulinarske i konobarske programe putem EU projekta Pučkog učilišta će nam predstaviti svoje vještine.

Glazbeni nastup: Mile Kekin, grupa Feminem, Dino Jelusić, Jure Brkljača i dječja skupina Mikrofončići

Ples, pjevanje i igranje na otvorenom

Događaj je otvoren za javnost.

Vizual Proslava Svjetskog dana Down sindroma 2023 (1)
Vizual Proslava Svjetskog dana Down sindroma 2023 (1)

INFO:

Centar za neurorazvojnu integraciju refleksa je udruga koja okuplja stručnjake, roditelje osoba s teškoćama u razvoju te djecu, mlade i odrasle s teškoćama u razvoju. Imamo više od 120 članova od kojih je najviše djece i mladih sa sindromom Down te djece s cerebralnom paralizom i drugim razvojnim poteškoćama. Aktivnosti koje provodimo zasnivaju se na unapređivanju zdravstvene i psiho‐socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba s teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih uz osobe s teškoćama u razvoju.

Centar tijekom 2022. i 2023. godine u suradnji s Gradom Dubrovnikom provodi europski projekt  „Pomozi mi u startu: rana intervencija i sport za osobe s invaliditetom kao važan čimbenik u prevenciji bolesti i promociji zdravlja“ .

U tom projektu provodimo provodimo radionice za naše korisnike s ciljem unaprjeđivanja zdravlja. Više podataka o radionicama integracija refleksa, veslanja na dasci i ciljevima projekta možete pronaći na sljedećim linkovima (dozvoljeno je prenošenje i tekstova i fotografija):

Pomozi mi u startu: Veslanje na dasci kao sport za osobe s invaliditetom

POMOZI MI U STARTU: Što je to neurosenzomotorna integracija refleksa

POMOZI MI U STARTU: Rana intervencija i sport za osobe s invaliditetom za prevenciju bolesti i promociju zdravlja

Jedan od korisnik u projektu Pomozi mi u startu
Jedan od korisnik u projektu Pomozi mi u startu