+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 30. studenoga 2014.
Ažurirano: 26. listopada, 2021.

Humanitarni božićni sajam međunarodnog kluba žena

Print Friendly, PDF & Email

Po 21. puta održava se ove godine Humanitarni božićni sajam (Christmas Bazaar) Međunarodnog kluba žena Zagreb, čije su članice poglavito strankinje koje žive u Zagrebu, primjerice supruge veleposlanika i osoblja veleposlanstava te predstavnika stranih tvrtki. Na 40 štandova različitih veleposlanstava bit će izložene i prodavat će se rukotvorine, knjige, ukrasi, kolači, hrana te razni proizvodi iz tih zemalja, a sredstva prikupljena prodajom donirat će se Odjelu neonatologije Kliničke bolnice “Sveti duh” u Zagrebu. Svoje će prodajne štandove imati i nekoliko humanitarnih udruga, poput Debre i Puža, a po prvi puta će biti organiziran i umjetnički program uz nastup međunarodnih plesnim trupa u originalnim nošnjama.

Sajam se održava 7. prosinca u Paviljonu 7 Zagrebačkog velesajma, od 11 do 16 sati a ulaz je slobodan. Tradicionalno je pokroviteljica sajma Prva dama. Supruga predsjednika Tatjana Josipović sajam će svečano otvoriti u 11 sati.

Ako ste u Zagrebu svako posjetite ovaj sajam. Oduševit će vas jedna posebna svečarska mješavina kultura, jezika, nošnji, ukrasa i suvenira, a nadasve je zamaman miris  hrane kakvu inače nemamo prilike kušati, pripremljene po autentičnim recepturama. Osim toga ovdje se po pristupačnim cijenama mogu kupiti neobični pokloni i ukrasi za bor.