+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 11. studenoga 2022.
Ažurirano: 27. studenoga, 2022.

Martinje u Vrsaru – užitak u zabavi, sportu, iću i piću

Print Friendly, PDF & Email

Ove godine blagdan sv. Martina, zaštitnika Vrsara i mladog vina slavi se u Vrsaru bogatim programom za sve generacije. Glavna fešta je u središtu starog grada, na Trgu Degrassi.

Program započinje u 10 sati s OPG tržnicom – merkatom na kojoj će se nuditi suhomesnate delicije, kolači, cvijeće, razne rukotvorine i ostalih domaći proizvodi istarskog sela. Sportski program uključuje turnir u boćanju, biciklijadu za rekreativce stazom zvanom Archeocultour koja povezuje vrsarske povijesne znamenitosti, te pješačku turu uz obalu i kroz čarobnu šumu Kontija.

Ni Martinje u Vrsaru neće proći bez Giacoma Casanove, velikog ljubavnika i neodoljivog osvajača žena, koji je ovdje harao prije 300 godina. Ta velika ljetna interaktivna priredba za posjetitelje odigrat će se i u svojoj jesenskoj verziji.

Bit će tu na sve strane izvornih istarskih finih stvari za jest i pit. Rakija biska s ljekovitom imelom, pršut i ovčji sir, ombolo, divljač, maneštra, žgvacet, njoki i fuži, istarski tartuf … Plodovi mora, ribe i rakovi – u sklopu prijekta “Čuvaj modro, jedi zdravo”. A onda i istarske slastice – kroštule, fritule, povetice, cukerinčići. I na sve to vina iz istarskih vinograda i podruma – plemeniti teran i zlatasta malvazija. A nadmetat će se i lokalni majstori u pripremi poznate istarske supe.

I sve to uz pjesmu i zabavu za koju su angažirani zborovi Mendule i La Contrada, Anelidi, Bambus band, DJ Gogo te klapa Teran.

Za sve auto-goste predviđen je besplatni parking kod autobusne stanice i na ulazu u Vrsar kod vrtića. Odatle vozi električni vlakić do staroga grada.

Pogledajte program događanja te plan biciklističkih i pješačkih staza.

PROGRAM DOGAĐANJA (PDF za download)

Fešta sv. Martina u Vrsaru
Fešta sv. Martina u Vrsaru
Biciklističke rute Vrsara
Pješačka i biciklistička tura za Martinje u Vrsaru / Izvor: TZ Vrsar

Piše: Mladen Gerovac