+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 3. prosinca 2013.
Ažurirano: 16. listopada, 2021.

Dođite na Božićni sajam meda i zdravlja!

Print Friendly, PDF & Email

Pozivamo vas na druženje na Prvom božićnom sajmu meda i zdravlja i prvo predstavljanje knjige Liječenje pčelinjim proizvodima – apiterapija, što će se  pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića održati:

u petak 20. prosinca 2013. od 11.00 do 19,00 sati

u hotelu Dubrovnik, Zagreb, Gajeva 1 – dvorana Centrum (1. kat) ULAZ SLOBODAN 

Izlagači su pčelarskih proizvoda koje ćete na sajmu moći i kušati i kupiti su zdravi i namijenjeni jačanju imunosti, idealni na zimsko čuvanje zdravlja:

Obrt Biorad predstavlja svoje prirodne kreme na bazi maslinovog ulja, pčelinjeg voska, meda, propolisa i eteričnih ulja, bez konzervansa, punila, umjetnih boja i mirisa Zlatnu kremu protiv bolova, namijenjenu posebno reumatoidnim i artritičnim bolovima, mentol-kremu za dišne putove s analgetskim i anestetičkim djelovanjem te učinkovitu propolis kremu za bolesti kože, opekline, ozljede, rane i ožiljke.

OPG Zvonimir Fabek iz Samobora prikazuje posebne medove i pripravke: med od metvice iz Lonjskog polja, med sa suhim voćem i s orašastim plodovima, propolis kapi i sprej.

Udruga Pčelinjak  predstavlja projekt Urbano pčelarstvo u gradu Zagrebu, program edukacije građana,  pčelarsko dežurstvo za pomoć i interventne slučajeve kod pčela, osa i stršljenova  (pozivni broj 112)

Pčelarstvo Buličić Osibar dolazi s oslikanim košnicama, medom i sušenim cvjetnim prahom

OPG Lisjak iz Vrbovca donosi svoje vrste meda, med u saču, osobito preporučljiv kod bolesti dišnih putova, prahlada i hunjavica,  propolis,  pelud, paprenjake, medenjake i medicu

Ekološka zadruga OPG Branko Vidmar iz Vrboskog i njegove pčele skupili su u dubokim i bogatim šumama Gorskog kotara izuzetno vrijedan medljikovac te uz njega donose med s propolisom i peludom te medicu.

Slovenska tvrtka Medikoel predstavlja inhalatore – pomagala za apiterapiju dišnih organa i koncentrate za dodatke medu.

Naslovnica knjige Apiterapija dr. Peter Kapš

Nakladnik Geromar prvi put predstavlja knjigu Liječenje pčelinjim proizvodima – apiterapija, prvo sveobuhvatno izdanje na hrvatskom jeziku o pčelinjim proizvodima i njihovoj primjeni u zdravstvene i kozmetičke svrhe. Njen je autor slovenski liječnik-pčelar  dr. Peter Kapš, koji u svojoj dugogodišnjoj liječničkoj praksi, uz suvremena saznanja medicinske znanosti, iskustveno dokazano učinkovito koristi i lijekove od pčelinjih proizvoda. Knjiga donosi i konkretne recepte za pojedine bolesti.

Promocija knjige održat će se u 17.00 sati, uz sudjelovanje autora. Knjiga će se na sajmu moći nabaviti po promotivnoj cijeni od 300 kuna. (redovna cijena knjige je – 390 kuna).

Tijekom sajma održavat će se i predavanja, edukacije i prezentacije kako pojedine pčelinje proizvode osim za jelo koristiti i u ljekovite i kozmetičke svrhe:

Mag. ing Gordana Hegić – apiterapeut, doktorandica na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, članica Hrvatskog apiterapeutskog društva, govorit će o primjeni pčelinjih proizvoda u liječenju i kozmetici, te će na sajmu voditi apiterapijsko savjetovalište

Damir Rogulja, predsjednik Udruge pčelara Pčelinjak govorit će o urbanom pčelarstvu koje se u Zagrebu razvija po uzoru na Beč, Pariz, NewYork, London i ostale svjetske metropole

Izlagači su za posjetitelje pripremili i degustaciju pčelinjih proizvoda i svojih pripravaka. Sve ostale konzumacije (kava, piće i slično iz ponude hotela Dubrovnik, serviraju se i naplaćuju prema individualnim narudžbama.

Radujemo se vašem dolasku! Obavijestite  prijatelje i poznanike za koje smatrate da bi ih ovaj događaj mogao zanimati.