+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 30. kolovoza 2016.
Ažurirano: 23. studenoga, 2021.

IKEA katalog za 2017: Obroci su se premjestili sa stola na pod i kauč

Print Friendly, PDF & Email

Danas je veliko gradsko događanje u Zagrebu bila promocija novog kataloga IKEA za 2017. pred shopping centrom Avenue Mall. Sljedećih će 15 dana – sve do 14. rujna treće hrvatsko izdanja IKEA kataloga za 2017. doći na vrata 475.638 kućanstava u Zagrebu i okolici. Uz tiskani katalog, redizajnirani su i digitalni IKEA katalog i aplikacija. Pregled je omogućen na pametnim telefonima, tabletima, desktop računalima i laptopima te zadnjoj generaciji Apple TV-a.

– Novim katalogom želimo potaknuti ljude da promisle o velikim očekivanjima u svakodnevnom životu, a pogotovo u kuhinji i oko nje. Želimo svima poručiti: odbacite pravila i recepte za sreću. Pustite očekivanja. Prepustite se sebi – pojasnila je temu  kataloga Darija Kuljić, novopostavljena voditeljica robne kuće IKEA Zagreb.

IKEA 2017, predstavljanje kataloga ispred Avenue Malla, Darija Kuljić i Igor Štefanac
IKEA 2017, predstavljanje kataloga ispred Avenue Malla, Darija Kuljić i Igor Štefanac

Naši su obroci migrirali – s blagovaonskog stola na kauč, pisaći stol, a ponekad čak i na pod, primjetili su u IKEI. Obrok koji jedemo sa svojim prijateljima ili obitelji ne mora nužno biti za savršeno uređenim stolom, a ponekad ne treba niti uključivati stolce. Dani koji nalažu da se nešto mora su iza nas. Stoga, ohrabri se i jedi za pomoćnim stolićem, na kauču ili na podu. Zato što uistinu nije važno gdje jedemo – već da smo zajedno.

Po prvi puta do sada IKEA katalog sadrži dodatan sadržaj – 13 priča o ljudima koje čitatelja vode na putovanje u stvarne domove. Te priče imaju za cilj pokazuti kako se tvrtka IKEA povezuje s različitim ljudima u različitim kulturama i kako im saznanja o životu ljudi diljem svijeta pomažu da razumiju njihove potrebe i snove te stvaraju nove te unapređujemo postojeće proizvode i rješenja.

211 milijuna primjeraka kataloga – s garancijom odgovornog upravljanja šumama

IKEA katalog za 2017. godinu proteže se na 324 stranice, preveden je na 34 jezika i distribuiran u 48 zemalja u ukupno 211 milijuna primjeraka. Cijeli proizvodni lanac IKEA kataloga nosi FSC certifikat što znači da se od šume do tiska može pratiti sljedivost te je garancija odgovornog upravljanja šumama.

Digitalni katalog nudi više od tri sata interaktivnog sadržaja, poput filmova jednostavnih za navigaciju te savjeta i ideja IKEA zaposlenika. Uz to, digitalna aplikacija omogućuje korisniku da pojedine sobe iz kataloga pregleda uz rotaciju od 360 stupnjeva te nudi opciju proširene stvarnosti što korisniku omogućuje smještanje IKEA proizvoda u vlastiti dom.

Vođenje robne kuće IKEA Zagreb od 1. rujna 2016. preuzima Darija Kuljić. Protekle dvije godine od otvorenja bila je na poziciji zamjenice voditelja robne kuće.

CILJ: Jednaka zastupljenost muškaraca i žena na upravljačkim pozicijama

Karijeru je započela 2003. kao brand menadžer kompanije GAP i to u londonskoj poslovnici ovoga modnoga brenda. Vođenje jedne od GAP-ovih prodavaonica u Londonu Darija preuzima 2007., a 2009. dolazi na poziciju komercijalnog menadžera u istoj kompaniji. Darija se vraća u Zagreb 2010. kao voditeljica GAP-ove poslovnice u Arena centru da bi 2013. postala dio IKEA Hrvatska tima kao zamjenica voditelja robne kuće IKEA Zagreb. Darija je diplomirala strojarstvo na Sveučilištu u Mostaru te ima diplomu prestižnog londonskog University of Arts, London College of Fashion.

Sukladno vrijednostima kompanije koje naglašavaju važnost raznolikosti i jednakosti, IKEA do 2020. godine planira imati jednaku zastupljenost muškaraca i žena na upravljačkim pozicijama. Trenutno je na globalnoj razini 48% žena na upravljačkim pozicijama. U Hrvatskoj je od ukupnog broja zaposlenika 55% žena, a na srednjim i višim upravljačkim pozicijama ih je 53%.

Fotografije: IKEA PR