+ 385 92 372 1 777 | PON-PET od 08:00 do 17:00 sati, SUB od 08:00 – 13:00 sati | dobarzivot.net@gmail.com

Objavljeno: 12. svibnja 2018.
Ažurirano: 1. prosinca, 2021.

Vila u Samoboru: Luksuzno ladanje u starinskom voćnjaku

Print Friendly, PDF & Email

Kako je lijepo plivati u bazenu s pogledom na mekane samoborske brežuljke, osluškujući samo tišinu i pjev ptica u  starinskom voćnjaku! Upravo je to iskustvo života u luksuznoj ladanjskoj vili u Maloj Rakovici ponad Samobora. Nekome će se posrećiti da useli i počne živjeti u ovoj divoti jer vlasnicu je jedna lijepa ljubavna priča odvela s tog brijega u neki drugi topli dom, pa ovu kuću želi prodati osobi koja će znati cijeniti silnu ljubav koju je posvetila pomnom uređivanju svakog kutka vile.

Dnevni boravak s lusterom i pogledom na zelenilo
Dnevni boravak s lusterom i pogledom na zelenilo

Opremila ju je biranim dizajnerskim namještajem, vrhunskim kućanskim uređajima i prirodnim materijalima posve posvećena cilju – maksimalnom užitku življenja u domu udaljenom 20-tak minuta od Zagreba, a 2 km od središta Samobora. Za zimske dane u prizemlju je  uredila prostrani wellness  sa finskom saunom. Ljetnom opuštanju namijenjeni su bazen i terasa s pogledom na čistu prirodu – okrenuti prema zapadu, cijelog su dana okupani suncem.

Doživljaj mirnoće u prirodi je neometen, ali vila nije na osami nego se nalazi u mirnoj ulici s obiteljskim kućama, a blizu su sadržaji potrebni za obiteljski život. Svojom arhitekturom vila se skladno uklapa u okoliš i susjedstvo.

Pogled kad se uđe u kuću pada na umjetnički riješen panel uz stepenište
Pogled kad se uđe u kuću pada na umjetnički riješen panel uz stepenište

Vila se prostire na 250 četvornih metara na tri etaže, a nalazi se na parceli ukupne veličine 1422 četvorna metra.  Iz garaže se ulazi u kuću kroz wellness prostor, gdje moguće urediti i zaseban ulaz s ceste, jer je vlasnica razmišljala da jednom ovdje otvori poslovnu djelatnost. Glavni ulaz u vilu vodi na prvu etažu u kojoj su predsoblje i kuhinja iz koje se prelazi u dnevni boravak sa izlazom na veliku natkrivenu terasu od 80 četvornih metara ispred koje je bazen 7,5 m x 3 m dubine 1,5 m, okružen kvalitetnom španjolskom keramikom. U prizemlju su još soba za goste i kupaonica. Stepenište vodi na kat gdje su glavna, vlasnička spavaća soba, dječja soba i galerija s bibliotekom.

Evo i detalja o tome kako je uređen interijer:

Elegantna kuhinja u bijelom
Elegantna kuhinja u bijelom

KUHINJA: Bijela boja  Aran Cucine i dimljeni hrast

Kuhinja je izvedena u tradicionalnom stilu, rađena je po mjeri u talijanskoj tvornici ARAN CUCINE od kvalitetnog i punog drva koje je bojano u bijelu boju. Od inoxa su izrađene ručke i rasvjeta iznad radnog pulta, što unosi element modernih detalja koji ističu minimalizam u uređenju kuhinje. Unutar stupova na stepeništu koje odvaja prizemlje od gornje etaže, nalazi se drvena konstrukcija izvedena od drva bora koju je u samom prostoru kreirao mladi umjetnik koji svoje radove izlaže u poznatoj galeriji u Luzernu u Švicarskoj. Ta drvena konstrukcija služi kao vizualna i fizička barijera i kao dekoracija prostora.

Drvena konstrukcija uz stepenište za kat
Drvena konstrukcija uz stepenište za kat

Bijela boja je odabrana kako bi se postigao kontrast u odnosu na tamne podove. U cijeloj kući su kući visoko kvalitetni drveni podovi proizvedeni u hrvatskoj tvrtki Požgaj (model Pavone 120), a izrađeni od dimljenog hrasta koji je premazan u bona naturale. Kuhinjski stol i moderne klupe su također izrađene od masivnog drva.

Dnevni boravak kamin od prirodnog kamena
Dnevni boravak kamin od prirodnog kamena

DNEVNI BORAVAK: Masivni luster iz bečkog antikvarijata, kamin i sofa u Gucciju

Prostorom dnevnog boravka dominiraju tri  detalja. Staklene stijene koje pružaju lijep pogled na prirodu, veliki masivan luster iz bečkog antikvarijata s 50 žarulja i kristalnim detaljima koji raspršuju svjetlost po prostoriji. Luster je smješten u središtu prostora u kojem dominira kamin obložen dekorativnim kamenom. Isti kamen je postavljen i na rubne dijelove bazena kako bi se vizualno povezao vanjski i unutarnji prostor.

Dnevni boravak je smješten sjeverno-zapadno sa puno dnevne svjetlosti koja se izmjenjuje u prostoru za dnevno druženje (dnevni boravak i biblioteka). Vanjska stolarija je u cijeloj kući izrađena po mjeri od masivnog drveta.
Sjedeći dio izrađen je u tvrtki poznatoj po izradi namještaja za luksuzne jahte, a specifični su po mogućnosti da se svaki detalj izradi po mjeri, a kupcu ostavlja mogućnost odabira apsolutno svakog detalja, duljine, širine, dubine… Materijal za presvlake namještaja je nabavljen direktno u tvornici Gucci i njime je obložen sjedeći dio garnitura i izrađene su dekoracije od tkanine za prozore. Na naslonima se nalaze interesantni pomični stolići izrađeni od wenge drveta koji služi za odlaganje čaše.

Staklene stijene u dnevnom boravku
Staklene stijene u dnevnom boravku

GALERIJA: Video nadzor objekta i ležaljka s potpisom Versace

Galerija je prvotno zamišljena kao radni prostor, ali se s vremenom preoblikovala u prostoriju za opuštanje, odnosno biblioteku. U istoj prostoriji se nalazi i centralni video nadzor objekta (vanjski dio objekta je osiguran sa 4 kamere koje imaju mogućnost noćnog snimanja), a sobom dominira ležaj, unikatan primjerak također izrađen po mjeri od dizajnerskog materijala s potpisom Versace.

Versace sofa na galeriji s pogledom na zelenilo
Versace sofa na galeriji s pogledom na zelenilo

SPAVAĆA SOBA:  Bijeli kožni krevet s prekrivačem od nerca

Glavna spavaća soba, vlasnička, nalazi se na katu. Njome dominira jednostavan dizajnerski ležaj proizveden u talijanskog tvornici. Izrađen je od masivnog drva i obložen u bijelu kožu u čijem podnožju se nalazi velika kutija koja može služiti za spremanje robe (posteljine). Ono što oku nije vidljivo, a vrlo je bitno prilikom odabira spavaćeg prostora je madrac. Za sve ležajeve odabrani su madraci koji slove kao najbolji proizvodi tvrtke Hespo, (madrac Diamant sa 7-zonskom Multipocket džepićastom jezgrom i oblogom od visco-elastične pjene, obložen antibakterijskom tkaninom). Iznad ležaja nalazi se lampa talijanskog proizvođača u bijeloj svilenoj „presvlaci“. Na ležaju se nalazi svileno-pamučna posteljina i topli prekrivač od nerca. Komoda je također izrađena od masivnog drva i finalno obrađena do visokog sjaja. Na staklenim stijenama koje vode na balkon nalazi se dekorativna tkanina od velur kože, a sa balkona sa pruža lijep pogled na prirodu.

Glavna spavaća soba s balkonom
Glavna spavaća soba s balkonom
Terasa ispred glavne spavaće sobe
Terasa ispred glavne spavaće sobe
Pogled s terase na bazen i starinski voćnjak niz brijeg
Pogled s terase na bazen i starinski voćnjak niz brijeg
Glavna kupaonica umivaonici od prirodnog mramova
Glavna kupaonica umivaonici od prirodnog mramova

GLAVNA KUPAONICA: Umivaonici od prirodnog mramora

U kupaonici se ljepotom ističu umivaonici izrađeni od prirodnog mramora originalnog naziva HONEY ONIX iznad kojih se nalazi veliko zlatno ogledalo. Za zidove je odabrana tapeta otporna na vlagu prošarana vertikalnim linijama smeđe, zlatne, žute i bež boje. Kupaonica ima veliki francuski prozor kroz koji se ovisno o godišnjem dobu mijenjaju prirodne boje krošnje drveta koje raste na početku voćnjaka sa stražnje strane kuće.

DJEČJA SOBA: Okupana svjetlošću s dva velika francuska prozora

Dječja soba, ili naprosto treća spavaća soba u ovoj vili, opremljena je minimalističkim namještajem, prilagodljivom svim generacijama. Izrađen od punog drveta, krevet iz kolekcije Hespo (dimenzija 120 x 200 cm) presvučen je u bijelu kožu s posteljinom izrađenom od pamučnog damasta. Prostorijom dominiraju dva velika francuska prozora pa je soba okupana svjetlošću.

Dječja soba
Dječja soba

SOBA ZA GOSTE:  Ručno izrađena zidna rasvjeta od puhanog stakla

U prizemlju, u odvojenom dijelu, nalazi se spavaća soba namijenjena gostima. I ovim prostorijom prevladava neutralan bež ton i vrlo kvalitetni materijali. Komoda svojim izgledom unosi podsjetnik na neka prošla vremena, mada je izrađena nedavno u jednoj talijanskoj tvornici – i ona je od masivnog drva. Krevet je izrađen od kože, a prozori su dekorirani svilenim zavjesama. Zidna rasvjeta izrađena je ručno od puhanog stakla, rukom bojanom, koje daje diskretnu svjetlost prostoru.

Soba za goste u prizemlju
Soba za goste u prizemlju

KUPAONICA ZA GOSTE: Umivaonik od bijelog kristalnog mramora

Na podu i u unutrašnjosti tuš kabine se nalaze pločice velikih dimenzija u tamno sivoj boji, a zidovi su bojani posebnom, nepropusnom bojom otpornom na vlagu. Ogledalo donosi dašak prošlosti koja se spaja sa modernim minimalizmom i izrađeno je od drva. Umivaonik je izrađen od bijelog kristalnog mramora originalnog naziva WHITE CHRISTAL, a nalazi se na ormariću od wenge drveta. Sav kupaonski namještaj izrađen je po mjeri.

Sauna i wellness zona
Sauna i wellness zona
Finska sauna za petero
Finska sauna za petero

WELLNESS PROSTOR: Sauna za petero i lounge zona s pjenom punjenim udobnim jastucima

Pri uređenju prostora u kojem se nalazi sauna također su odabrane neutralne, prirodne boje (kombinirane su prirodna boja hrasta, siva i bijela boja). Na podovima se nalazi parket od prirodnog hrasta dimenzije 60 – 100 x 90 cm a u sklopu prostora nalazi se i tuš kabina sa predprostorom. Umivaonik je izrađen od prirodnog kamena RIVER STONE, a nalazi se na drvenom postolju od tikovine. Dio za sjedenje izrađen je od neobrađene tikovine, a opuštanju pomažu udobni jastuci koji su ispunjeni pjenom. Panj drva kruške je dobio funkciju stola na kojem se serviraju svježi agrumi, a nalazi se na postolju od termički tretiranog jasena. Sauna ima kapacitet 5 osoba.

Piše i snimila: Snježana Ivić Gerovac